Klemen Č. | ponedeljek, 29 avgust 2011

Športni navdušenci gotovo veste, da te dni v korejskem Daeguju poteka Svetovno prvenstvo v atletiki. Ta prispevek pa bo zanimiv tudi za tiste, ki jih šport ne pritegne. Danes je namreč v polfinalu teka na 400 metrov nastopil južnoafriški atlet Oscar Pistorious, ki je znan kot »najhitrejši človek brez nog«. Obe nogi ima namreč amputirani pod koleni.

Image24-letni Oscar, ki tekmuje s posebnimi protezami, je že pred leti opozoril nase, ko je želel nastopiti na olimpijskih igrah, a mu ni uspelo izpolniti predpisane norme. V zadnjem času pa je še napredoval in se uvrstil na svetovno prvenstvo, naslednje leto pa se mu obeta tudi nastop na olimpijskih igrah v Londonu. 400 metrov je zaenkrat najhitreje pretekel v 45,07 sekunde, kar je manj kot dve sekundi slabše od absolutnega svetovnega rekorda.

Gotovo je pred mesecih marsikoga med vami navdušil Nick Vujicic, ki brez rok in nog hodi po svetu ter pričuje in motivira številne ljudi brez telesnih hib. Podobno navidez nemogoče je, da je bil Oscar Pistorius danes med 16 najhitrejšimi tekači na svetu. Se tudi tebi kdaj zdi, da ti nekaj preprosto ne more uspeti? Da nisi dovolj sposoben/a ali da nimaš ustreznih pogojev? Če lahko uspe (in uspeva!) Nicku Vujicicu ter Oscarju Pistoriuosu, lahko s trudom in trdno voljo uspe tudi tebi!

 

Zadnja sprememba: nedelja, 05 avgust 2012
(8 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2850-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti