Bojana, Urška in Monika | nedelja, 08 maj 2011

Nadaljujemo s prispevki DRG izvajalcev. Tokrat so svoje doživljanje Boga z združenimi močmi zapisale članice skupine SPES.

Bog ima posebno mesto v naših življenjih. Brez vere bi bilo življenje prazno. On je tisti, ki daje smisel, tisti ki je največje Upanje! Bog nas pozna najbolj od vseh. Ustvarjeni smo po Njegovi podobi in zavedamo se, da naše življenje ni naključje. Mnogi si napačno predstavljajo Boga. Mislijo, da je tisti, ki je daleč stran, tisti ki kaznuje vsakega, ki napačno ravna. Vendar to nikakor ne drži. Naš Bog je čudovit!!! Kot Oče, razprostrtih rok čaka vsakega otroka, še zlasti tistega izgubljenega. Ni daleč stran, ampak je vedno navzoč med nami. Njegovo bližino še posebej začutimo, ko smo potrti, ko mislimo, da ne gre več naprej, da je naš križ pretežak. Ravno v teh trenutkih nam je še posebej blizu. Vse težave, na prvi pogled nerešljive, se na koncu vedno razpletejo tako, kot je za nas dobro. In prav v tem lahko začutimo Božji dotik. On ima za nas popoln načrt in ga nobeno naše načrtovanje prihodnosti ne more preseči. Njegov načrt, ki ga ima za vsakega od nas, je bil vedno napolnjen z upanjem, ker nas ljubi! On je naš Oče in mi smo njegovi otroci. Izbral nas je, še preden je ustvaril svet, to čudovito stvarstvo. Njegova stvaritev smo in On je največji umetnik. Image
V množici ljudi smo si različni. Vsak izmed nas je unikaten, neponovljiv, edinstven in vreden spoštovanja, ker je Božji dar. Obdaril nas je s številnimi talenti, tudi s talentom za glasbo. Pesem, s katero hvalimo in slavimo Boga, je prvi naš odgovor na prejete darove. Pomembno je, da te talente razvijamo in podarjamo naprej. Z ustvarjanjem glasbe želimo pričevati. Pričevati za največjo in najbolj čudovito Ljubezen! Bog je dal za nas vse, kar je najbolj ljubil. Iz največje ljubezni je dal celo svojega Sina Jezusa, samo zato, da bi nas osvobodil in odrešil. Jezus je popoln izraz Njegovega obstoja. On nam je pokazal, da je Bog za nas in ne proti nam, da nam ne šteje grehov, ampak nas ljubi. Njegova ljubezen je neskončna. Čaka le na naš odgovor. Od nas samih pa je odvisno, če mu bomo prisluhnili, odprli svoja srca in mu sledili. Če bomo živeli v hvaležnosti za vse, kar je storil za nas, in s svojim življenjem pričevali o Bogu, ki je ljubezen tudi tistim, ki še do tega niso prišli, bomo zares srečni. In ravno to želimo sporočati z glasbo.

Pri ustvarjanju duhovno ritmične glasbe je besedilo ključnega pomena. Ni prav, da je „kar nekaj.“ Konec koncev lahko trikrat omenimo Boga, ali samo zaimek On, pa je to to. Vsebina mora podajati duhovno sporočilo! Nočemo, da bi imela tovrstna glasba plehka besedila, iz katerih včasih ni razvidno ali opevajo Boga, ali izvajalčevo ljubezen do katere koli ljubljene osebe. Zavedamo se posebnega poslanstva in odgovornosti tovrstnega oznanjevanja. Želimo, da nam je prav Bog, od katerega smo prejeli talente, inspiracija. Pri pisanju sta nam molitev in premišljevanje odlomkov Svetega pisma, vir navdiha. Ob besedilu pa ne smemo pozabiti na melodijo, ki mu daje poseben pečat, odsev nebeškega... Ta mora dvigati duha in človeku pomagati, da besedilo globlje doživi. Kaj pomaga, če je besedilo sveto, melodija pa profana (sv. J. Bosko). Iz tega lahko sklepamo, da melodija s svojim karakterjem izrazi besedilo. Pomembno se nam zdi, da to kar pišemo in izvajamo, tudi živimo, saj je le tako naše pričevanje pristno, kar pa velikokrat ni lahko. Težko je tudi prepevati o Bogu, veri, ljubezni, odpuščanju, če tega sami nismo izkusili ...

Posebej se trudimo, da bi z glasbo nagovarjale tiste, ki so se oddaljili od Boga ali pa še niso spoznali Jezusa. Zato pišemo in izvajamo pesmi, ki govorijo o Ljubezni (z veliko) in ljubezni, ki je posledica naveze z Njim in se kaže v naših dejanjih v vseh življenjskih situacijah. Marsikdo najde v pesmih sebe in svoje življenje. Ko nam nekdo reče, da ga je naša pesem ganila, se globoko v sebi zamislimo. V tem človeku je Jezus, ki trpi in želi, da ga opazimo ter mu pomagamo. To nam pomeni največ, kajti kadar lahko s pesmijo nekoga navdušiš in razveseliš ali vsaj malo olajšaš njegovo stisko, prejmeš največje plačilo. Čeprav se nam včasih zdi nemogoče, zmoremo, če le hočemo. Skozi vso to glasbeno pot pa nas, čeprav krhke in slabotne, a močne v Njegovem objemu vodi želja oznanjati, kako nas Bog neizmerno ljubi, in spoznanje, da je živeti lepo!

 

Zadnja sprememba: nedelja, 08 maj 2011
(7 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3282-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti