Maruša Lesar | nedelja, 01 maj 2011

Spomnim se gospe, ki je vedno plačala mašo po namenu A.M. Slomška ob začetku šolskega leta. Tako je prosila pri Bogu blagoslova za vse nas, šolarje. Tudi papež Janez Pavel II. je bil danes prištet med blažene. Bomo molili k njemu? Se mu priporočali? Nam bo zgled?

Image »Bil je dobra priča Božje ljubezni z držo miline in vztrajnosti. Dostojanstven do konca. Z življensko zgodbo, ki nagovori vsakogar.« (Ana)

Pokojni papež je vsem, ki so ga videli, brali njegove okrožnice ali ga poslušali, ostal v lepem spominu. Mladi po vsem svetu so ga imeli za svojega prijatelja in prav tako on njih. Zanje in njihov živ odnos z Bogom in občestvom je 1984 osnoval svetovni dan mladih. S kakšnim namenom? Da bi mladi ponovno napolnili svoja srca z upanjem in da bi se resnično srečali z bližnjim.

Tudi ob obisku Slovenije je v Postojni skušal mladim tiste in bodočih generacij vliti upanja in jim sporočiti, da se Kristusa ni treba bati: »Ne bojte se!« Mlade je papež imel rad in zna biti, da je to vzrok, da nam je napisal blagre, ki nas bodo še dolgo spodbujali k živi in dejavni veri.

»Blagor vam, mladi, če morete verovati, ne da bi videli ali se dotaknili; če vas je pritegnila zgolj lepota in resnica evangelija, za katerega pričajo sveti.

Blagor vam, če bo zaupanje v božjo ljubezen močnejše od skepticizma in predsodkov; če boste zmogli z njim premagati sleherno skušnjavo malodušja in obupa.

Image

Blagor vam, mladi, če boste dovolj pogumni, da se ne boste izogibali srečanj z Jezusom, ampak se boste pripravljeni srečati z njim v zvestobi, v usmiljenju, v odpuščanju in v žrtvi, sprejeti z ljubeznijo.

Blagor vam, če se vaš pogled ne bo ustavil zgolj na površju stvari in oseb, ampak bo znal prodreti dogodkom v srce; če boste znali preko vidnega in otipljivega razbrati bistveno, ki je vedno skrito in zastrto, da bi ga mogli potem svobodno podariti in sprejeti. Blagor vam!«

Blagor nam! Papež nas ma še vedno rad!

 

Zadnja sprememba: nedelja, 01 maj 2011
(9 glasov)

Komentarji 

 
#1 pikicakičakatončka 2011-05-01 19:32 Blagri so res lepi Počutim se blaženo Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2952-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti