1. del zgodbe o letošnjem geslu Festivala Stična mladih, ki pravi »Ozrl se je vame in me vzljubil«
Piše: Andreja Sajovic

ImageNe morem verjeti, da je mama znova pridrvela v sobo in pričela godrnjati zaradi nepospravljene postelje. Zakaj jo to kar naenkrat zopet tako moti, če pa je to vendarle moja soba in mi je na nek način ušeč, če je od časa do časa nepospravljena – domača? Danes se res ne želim ponovno prepirati, zato le nejevoljno vstanem in na hitro naredim nekaj (za mamo tako zelo pomembnih) gibov in postelja izgleda za silo pospravljena. Mama se namršči, nekaj na hitro zagodrnja, se kislo nasmehne in odide iz sobe. Pravo olajšanje. Ja. Prejšnjo soboto sva se namreč tako zelo sporekli, da sem jo spravila v jok. In nato sem zajokala še sama. Nisem je želela užaliti, vendar so besede kar letele iz mojih ust; pozabila sem, da jo lahko kaj hitro ranim in kmalu je bilo prepozno. Nisem se ji opravičila. Mama me je prehitela pa čeprav sva obe dobro vedeli, da bi tista, ki bi se mogla opravičiti, morala biti jaz. Vem, ponovno sem bila prepozna, časa zavrteti nazaj nisem mogla. Lahko sem se le stisnila k njej in ji povedala kako zelo jo imam rada. Šele takrat sem se zavedala kako močna je starševska ljubezen. Čista, neprivzgojena in tako polna odpuščanja. Je prva ljubezen, ki jo kdajkoli občutiš. In prve ne pozabiš nikoli.

Ko zvečer še zadnjič pomislim na dnevno dogajanje, se nevede spomnim na Petrovo tajitev in Jezusovo odpuščanje. Na tisto ogromno Očetovsko ljubezen. Ljubezen brez zahteve, brez plačila. Kako nesebičen je bil On v vsem tem. Jaz pa nenehno od svojih staršev nekaj zahtevam. Včasih ju imam rada samo zato, ker mi nekam dovolita ali pa ker mi kupita to in ono. Nato pa sem ljubosumna, če se k njima v naročje privije kdo drug. Onadva pa še naprej vzgajata, venomer razvajata, vpeljujeta v življenje in pripravljata na stotine vlog in odločitev, ki jih bom v življenju še mogla sprejeti. Zopet se pokaže ta nesebičnost deljenja in učenja. Izkušnje in prilagajanje. Starševska ljubezen.

Potem ugotovim, da ju imam navkljub svojim muham in njunemu, zame včasih zateženemu prigovarjanju, nadvse rada. Z največjim dodatkom hvaležnosti in spodbude ...

 
Gremo še globlje? S poslanico.
Bi rad doživel Festival Stična mladih? Preveri.
 

Zadnja sprememba: ponedeljek, 06 september 2010
(4 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3484-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti