Vida Dimnik | nedelja, 12 marec 2006

Birba je pred štirimi meseci rodila s carskim rezom, vendar je otrok zaradi kromosomske napake žal umrl. Zanima jo, koliko časa po carskem rezu lahko ponovno zanosi.

Imam eno vprašanje za Vas. Pred 4 meseci sem rodila s carskim rezom. Otrok je dan po rojstvu zaradi kromosomske napake žal umrl. Sedaj me zanima koliko mesecev po carskem rezu lahko ponovno zanosim? Od enega ginekologa sem dobila informacijo, da po šestih mesecih, od drugega pa, da po enem letu. Kaj menite vi? Otroka si namreč zelo želim.
 
Hvala za vaš trud in lep pozdrav... 

Birba


Spoštovana Birba,

kljub pogostemu srečavanju nesrečnih, žalostnih mater, ki so si otroka vroče želele in ga težko pričakovale, pa se njihova pričakovanja niso uresničila, si le težko predstavljam, kolikšna mora biti ta bolečina. Ob izgubi otroka vaju z možem verjetno navdajajo vsemogoča vprašanja, pomisleki, dvomi, jeza nase ali celo na zdravnike, strah, kako bo naslednjič. Vse to se redno dogaja ljudem s tako izkušnjo, kot jo imata vidva.

Razumljivo je, da želita izgubo čimprej nadomestiti z drugim otrokom, ki naj bi bil kot obliž na vajine rane, kot zdravilo za bol. To zanj ne bi bilo pravično. On bo drugi, spet edinstveni otrok, ne pa nadomestek vajinega prvorojenca. Želim vama, da vajino bolečino najprej predelata in da si vzameta čas za žalovanje za prvim otrokom. V tem času si bo vaše telo opomoglo od naporne nosečnosti in operativnega posega. Šele, ko ne bo več toliko bolelo in ko se bosta v miru srečala tudi z genetikom, vstopita v novo nosečnost. Gotovo se to ne more zgoditi prej kot v enem letu.

Želim vama, da na tej poti držita skupaj in ostaneta pogumna!

Vida Dimnik
 

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 4315-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti