Jože Plut | sreda, 01 marec 2006

Image»Visokopatogeni« virus H5N1 še pri eni čaplji in treh labodih. V Sloveniji, se razume. V prejšnjih dneh pa tudi v drugih državah; v Franciji celo na puranih, ki jih redijo za prehrano. Ljudem se virus, kot kaže, vse bolj približuje. Najbrž je resnično potrebno marsikaj narediti, da bomo ta virus med pticami sprejeli in se nanj navadili. Kakorkoli že, tukaj je (danes smo slišali celo o virusnih žariščih v Afriki) in mimo njega ne moremo. Moremo pa se izogniti paniki.

Ob ptičjih virusih smo pozabili na druge viruse in viroze. Mogoče pa bo postni čas, ki ga začenjamo po torkovem pustu zaradi tega malo bolj intenziven. Če dobro pomislim: krave so nore, ptiči imajo »visokopatogeni« virus. In to ravno za pusta.
Bo zato evropsko in slovensko človeštvo postalo vegetarijansko, ali pa si bo to ljudstvo »judovsko-antično-krščansko-humanistične« tradicije zavedlo resnične viroze, s katero, se zdi, da je okuženo in začelo živeti drugače? Zdi se, da je post kot naročen.

Nekdo je že davno rekel: »Vaše srce naj se ne vznemirja …«, jaz pa dodajam – pa pametno živimo. Virusi razsajajo, čas, ki nas spominja k zmernosti, in celo odpovedi, pa je pred nami. Panični bi morali biti še (in predvsem) zaradi česa drugega. Po pustu post!

Sicer pa sem ob »srečni« vožnji (priznam, da sem molil) v Maribor na tiskovno konferenco ob 5. obletnici Vojaškega vikariata in nazaj, Bogu zelo hvaležen, da ob vsem prometnem kaosu zaradi snega in ledu, zdrsih in trkih, ni umrla nobena Slovenka in Slovenec. Danes vsaj zaradi prometnih nezgod številčno nismo nazadovali.

 

Zadnja sprememba: četrtek, 20 julij 2006
(0 glasov)

Komentarji 

 
#1 lecpetex 2014-12-27 21:00 I'm extremely impressed along witɦ your writing skills as smartly ɑs with tҺe format in your blog.
Іs this a paid subject matter օr dіd you customize іt yourself?
Αnyway stay up the nice high quality writing,
it іs uncommon to peer ɑ nice blog like this one nowadays..
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3227-krat.+
+

Vzpodbudo dodal/a: ŠSFKK
Klikni na '+' ob strani!
+
Podprimo z molitvijo vse, ki se odločajo za vpis na srednjo šolo ali fakulteto, da bodo zmogli modro izbrati ustanovo, ki jim bo nudila celovito osebnostno rast.
...
Gospod, prosim te zanj in zame. Da bi najin odnos spet zaživel v polnosti in bi z njim pričevala tudi za tvojo ljubezen.
...
Prosim za vse študente, ki smo začeli s študijskim letom, da bi nas tekom leta spremljal Božji blagoslov.
...
Prosim, molimo za brata v Gospodu Jezusu, moža, očeta, dedka, ki preživlja zelo težke trenutke – naglo pešanje organizma, zdravniki pa ne morejo postaviti diagnoze. Hvala Vam in Bog povrni za vse molitve in žrtve.
...
Prosim za molitev za zakonca, ki sta pred tem, da se razideta... Da bi našla moč za pogovor in pogum za nov začetek.
...
PROSIM ZA REŠITEV ZELO TEŽKIH DRUŽINSKIH IN SLUŽBENIH ZADEV 81012
...

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti