Središče Rotunda | sreda, 04 marec 2009

rotundaSredišče Rotunda je stičišče nevladnih organizacij (NVO) za Obalno-kraško regijo.

Središče Rotunda, Koper
Destradijev trg 11
6000 Koper
Telefon: 0590 47 121
Telefaks: 0590 47 122
Mobilni telefon: 051 458 410
Elektronska pošta: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript
Uradne ure: Pon-čet 10-15, Pet 10-13

Zavod Središče Rotunda, primorski družbeni center, Koper je bil ustanovljen leta 2002 s strani katoliških mladinskih društev. Smo nevladna, neprofitna organizacija in izvajamo dejavnosti, ki so namenjene mladim, družinam ter širši javnosti. Po šestih letih delovanja v pretesnih prostorih (pisarna v velikosti 20 m2) in gostovanja v tujih prostorih, smo se oktobra leta 2008 preselili v obnovljene prostore Frančiškanskega samostana sv. Ane. Zaradi izboljšanih delovnih pogojev smo svoje dejavnosti začeli izvajati v še večjem obsegu.

Že od samega začetka s svetovanji, izobraževanji in informiranjem pomagamo mladim in družinam.

DRUŽINA

Prirejamo številna predavanja o vzgoji, medsebojnih odnosih, komunikaciji in drugih temah, ki zadevajo družinske in medsebojne odnose. Z izbranimi vsebinami slušateljem ponujamo možnost učenja, duhovne rasti in razmisleka o načinu življenju. Poleg tega je na voljo Svetovalnica za ljudi v stiski, ki je namenjena pogovoru in svetovanju ob osebni stiski ter svetovanju pri družinskih, partnerskih in drugih odnosih.

MLADINA

Raziskujemo in kreativno oblikujemo stališče do vprašanj, ki so povezana z življenjem mladih. Srednješolcem nudimo možnost vključitve v brezplačne delavnice za osebnostno rast. Vključujemo se v projekt Draga mladih, ki druži mlade Slovence iz zamejstva, zdomstva in Slovenije ter prirejamo kulturni, umetniški in glasbeni dogodek ― Festival Anabdi.

V okviru zavoda delujejo:

• Mladinski center

• Info točka za mlade

• Mladinsko svetovalno središče

• Obalna mreža za mlade Infomad

IZOBRAŽEVANJE

Izobraževanje zajema organiziranje predavanj, seminarjev, okroglih miz ter tečajev in delavnic kot so jezikovni tečaji (angleščina, italijanščina, španščina, nemščina), retorika in komunikacija, hitro branje, digitalna fotografija, študijski krožek Vzgoja za medije, usposabljanje za mentorje in organizatorje prostovoljskega dela.

KULTURA

Intenzivno delujemo tudi na družbenem in kulturnem področju. V začetku poletja organiziramo vsakoletni, večdnevni kulturni, umetniški in glasbeni dogodek, ki želi izhajati iz tradicije v sedanjost. Njegov namen je predstavljati identiteto Slovenske Istre, s temami, ki se vsako leto spreminjajo. Festival privabi številne posameznike in družine, ki želijo kreativno in kakovostno preživljati svoj čas. Festival ponuja preko 30 različnih dogodkov. Ime festivala izhaja iz sv. Ane, zavetnice samostana. Z imenom želimo sporočiti, da je sv. Ana zaščitnica Kopra in še vedno bdi nad samostanom in mestom.

Organiziramo tudi različne razstave, literarne večere, gledališke predstave …

PODPORA NEVLADNIM ORGANIZACIJAM (NVO) OBALNO-KRAŠKE REGIJE

V sklopu projekta Stičišče NVO Obalno-kraške regije povezujemo in krepimo vlogo NVO v regiji s številnimi aktivnostmi. Društvom, zavodom in ustanovam ponujamo možnost informiranja v podporo mreženju in sodelovanju, aktivnosti na področju zagovorništva in civilnega dialoga, zagotavljanja podpornih storitev in svetovanj za NVO, izobraževalne akademije za NVO. Vsi naši programi in projekti potekajo preko celega leta, število in pogostost dejavnosti pa je odvisna predvsem od angažiranosti prostovoljcev, pa tudi od evropskih, državnih in lokalnih razpisov ter sponzorskih sredstev in donacij s katerimi krijemo stroške delovanja.

 

Zadnja sprememba: ponedeljek, 06 februar 2012
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3819-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti