| četrtek, 17 julij 2008

13-letna Melisa piše o pogostih resnejših prepirih z mamo, očetom in sestro. Lahko kaj naredi, da bo življenje v njihovi družini prijaznejše?

Pozdravljeni!

Imam veliko težav z mami in očetom ter sestro. Velikokrat se prepiram z njimi. Včasih pride tudi do tudi do kakšnega večjega prepira. Kaj lahko naredim?

Melisa
 


Draga Melisa,

kaj dosti o svojih težavah z mami, očetom in sestro nisi napisala, prav tako lahko le ugibam, kaj zate pomeni »večji prepir« … Kar mi je najprej padlo na pamet, ko sem prebrala tvoje pismo, je bilo (če dovoliš, da se malo pošalim): »Hvala Bogu, da prihaja do trenj v družini, saj je to znak, da svoja najstniška leta živiš tako, kot je treba.« To so leta, ko odkrivaš svojo identiteto, ko se že počasi osamosvajaš, iščeš svojo pot v življenju, skrbno izbiraš prijatelje/ice, imaš svoje zahteve idr. In normalno je, da ob tem pride do trenj s starši, saj je tudi njim težko, ko njihova mala punčka odrašča, postaja ženskica, ki ima svoje skrivnosti in svoj pogled na življenje. Po eni strani so zaradi tega ponosni nate, po drugi strani se bojijo zate, saj se zavedajo, da hoja po poti samostojnosti prinaša tudi marsikaj težkega.

Lahko jih poskusiš ob kakšni priliki malo povprašati, kako je bilo njim, ko so odraščali … morda pa boš odkrila kaj zanimivega.
Tudi prepiri s sestro verjetno sodijo v to obdobje, in če je tudi sestra v burnih letih pubertete, bo življenje pri vas doma še nekaj časa zelo živahno :).
 
Želim ti lepih in zanimivih doživetij v teh počitnicah.

Katarina Možina

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(1 glas)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 3183-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti