mladi.net | nedelja, 16 december 2007

 
Kontaktni podatki
Naslov  Prešernov trg 4;1000 Ljubljana; Slovenija 
Telefon /
Faks
e-pošta E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript
Spletna stran http://franciskani.rkc.si/mpp/
Odgovorna oseba 

 

 

Osnovno

Mladost Pesem Prijateljstvo je ime študentskega pevskega zbora, v katerem se zbirajo študentke in študenti iz vseh koncev Slovenije.

Leto nastanka
: 1992

    Mladost Pesem Prijateljstvo se nam danes zdi nekaj samoumevnega vendar to ni bilo že od nekdaj tako. Da so študentske maše pri frančiškanih v Ljubljani postale bolj pojoče sta poskrbela brat Pepi s svojim navdušenjem in brat Janko s svojo kitaro. Kmalu jima je sledilo nekaj študentov. Čas je šel naprej, stari obrazi so odhajali, tisti, ki so ostali pa so v sebi začutili klic in zanj navdušili še druge. Pridobili so si ozvočenje in naklonjenost bratov frančiškanov, da so lahko ostali redni gostje sredinih študentskih maš.
Ime skupine, Mladost Pesem Prijateljstvo, je zraslo na zelniku Judite Treven, ki je priskrbela tudi tradicionalne MPP-jeve mape, notne zapise in pevsko ogrevanje. Tilen Kuhar je prispeval svoje dirigentske sposobnosti in kitaro, sestra Tatjana pa je skrbela za stike z brati frančiškani in tehnično pripravo. Tako se je skuhal študentski pevski zbor MPP. V teh začetkih je bilo članov skupine bolj malo, ozvočenje precej hreščeče in poslušalci zelo potrpežljivi. Bilo pa je veliko dobre volje in zavzetosti.

    Skupina se je močno okrepila na svojih prvih duhovnih vajah, ki jih je vodil g. Vinko Kobal. S p.Cirilom je skupina dobila veliko vzpodbud in prvo priložnost pastoralnega delovanja na ljudskem misijonu na Frankolovem. Potem je prišel p. Christian in z njim razcvet študentskih maš, s tem pa tudi MPP-ja. Od takrat se je že veliko premaknilo. Nastalo je že nekaj avtorskih besedil, posnet je bil prvi CD, razmišlja se že o drugem, MPP pa je postal eden od simbolov sredinih študentskih maš.

    Danes se, čeprav še vedno včasih potrebujemo zelo potrpežljive poslušalce, v MPP-ju trudimo predvsem okrepiti tretji sestavni del zbora, to je prijateljstvo. Dvakrat letno se udeležujemo pevskih duhovnih vikendov in skrbimo, da vaje niso nikoli samo vaje ampak preplet naših medsebojnih odnosov, ki se skupaj z našim petjem dvigajo v Božje naročje.

 

Dejavnosti

Sodelujemo pri študentskih mašah.Trudimo se, da bi bilo naše petje ne le petje, ampak petje Jezusu v čast. Tako je bogoslužje res lahko prostor za to, da Emanuel pride med nas.
Zbor aktivno sodeluje pri sredinih študentskih mašah »pri Frančiškanih« na Tromostovju v Ljubljani.

 

Zadnja sprememba: nedelja, 24 februar 2008
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 4207-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti