mladi.net | nedelja, 16 december 2007


Kontaktni podatki
Naslov   Kališnikov trg 3, 1000 Ljubljana
Telefon  01 561 22 23 ali 041 696 535
Faks  01 561 22 24
e-pošta   E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript
Spletna stran  http://zupnije.rkc.si/lj-jezica/
Odgovorna oseba   Jurij Zadnik, žpk

 

 

Osnovno

Kratka zgodovina
    Mladinska in študentska skupina ima na Ježici bogato zgodovino, saj sega v čas po koncilu. Od močnih generacij in skupin se ena po 30 letih in več še vedno zbira na letnih srečanjih (med njimi je tudi nadškof Uran). Zadnja leta je številčno skupina šibkejša, a ima še vedno pomembno poslanstvo.

Poslanstvo
    Poslanstvo mladinskih skupin in študentska ima tukaj še posebno mesto, je da povezuje mlade, ki so razkropljeni po različnih šolskih ustanovah in službah, da tudi znotraj župnije zbira tiste, ki so sicer že v službi ministrantov (študentov), pevcev v mladinskem zboru, skavtov…
    V študentski skupini se pogovarja in pomaga pri dogodkih povezanih s cerkvenim letom ali z župnijskim pastoralnim načrtom, še posebej povezanih z mladimi.
Tudi če gre za bolj sproščen večer srečanja študentske skupine, ima ta svoj pomen v druženju in ohranjanju pristnih prijateljskih odnosov med mladimi.

 

Dejavnosti

 Mladi se zbirajo po shemi 4. srečanj na mesec (vsak teden): 1. predstavitev teme, ki jo pripravijo študentje sami; 2. pogovor v obliki okrogle mize, »za in proti«…; 3. srečanje s temo ob navzočnosti gosta, ki jo lahko osvetli in podkrepi; 4. družabni večer ob pesmi, pogovoru, filmu, preprosti pogostitvi…

Projekti
    Mladi se lahko vključujejo v dejavnosti pastoralnega načrta in v priložnostne projekte, ki se pojavljajo v Cerkvi ali v širši družbi.

 

Zadnja sprememba: sobota, 01 marec 2008
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 2321-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti