Marjana Korošec | torek, 06 november 2007

Bodoča nevesta je postavljena pred odločitev, kako urediti življenje po poroki. Namigu, da se bo preselila na možev dom, so sledile grožnje njenih staršev. Zdaj je med dvema ognjema. …

Pozdravljeni.

Želim si ustvariti svoje življenje, vendar me starši ovirajo. V pogovorih mi je predvsem oče večkrat omenil, da imam samo eno možnost, da naj se pravilno odločim, kaj želim v življenju in s kom ga bom delila.

Lepo in prav, vendar v isti sapi dodaja, da če bo kaj narobe, naj se ne vračam domov in ne hodim prosit domov odpuščanja, češ, kakor si bom postlala, tako naj pač spim. Zdi se mi, da je problem to, da sem omenila, da bi se po poroki preselila k fantu in da bi tam živela. Sicer sem takrat gledala z zaljubljenimi očmi vse skupaj. Onadva ne odobravata tega, niti me ne bi prišla obiskat … Zdaj sem med dvema ognjema, ker ne vem, kaj narediti. Fant je jasno za to, da se preselim k njim (ne k njemu – to je že drug problem), vendar imam vseeno občutek,da bom potem imela dolžnost kasneje skrbeti za starše.

Toliko o mislih, ki mi ne dajo miru … Hvala za kakršen koli odgovor!
 
Luna

 

Lep pozdrav!

Prav je, da si želiš ustvariti svoje življenje, pri tem je potrebno uskladiti razum in srce. Tako, kot se pripravljamo za poklicno kariero, se je potrebno pripraviti tudi na zakon. Prepričati se morata, da sta res za skupaj, da vaju povezuje prava ljubezen in ne samo trenutna zaljubljenost. Sta mogoče vključena v kakšno skupino za pripravo na zakon?

Glede skupnega življenja pri starših je prav, da imaš pomisleke, predvsem, če boste bivali v skupnem gospodinjstvu, saj dokler sta starša živa, sta gospodarja onadva. Mame pa zelo težko pustijo gospodinjstvo v roke mlade ženske, ki pride na novo k hiši. Tudi tvoj pomislek na to, da boš morala ti skrbeti za starše, je pravilen, saj bosta živela pri njih.

To so resna vprašanja, na katera je dobro, da odgovoriš, preden daš dokončni DA. Pomisli, kaj si pripravljena popustiti in kako sprejeti. Pogovorita se jasno o vseh zadevah in ne dopusti odgovoru: "Saj bo šlo", ali pa "potem bo pa vse drugače".

Zakon je resna življenjska odločitev, na katero se je vredno dobro pripraviti.

Vse dobro!  

Marjana Korošec

 

 

Zadnja sprememba: torek, 30 november 1999
(0 glasov)

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Glasuj!
Članek je bil prebran 5728-krat.Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti