Ivan J. | nedelja, 02 februar 2014
Ena izmed temeljnih človekovih potreb je ta, da se počuti varnega v okolju, v katerem je. To pomeni, da posameznik ve, kakšno vedenje je v posamezni situaciji pričakovano in zaželeno, ve, kaj se od njega pričakuje, in prav tako lahko predvideva, kako se bo neka situacija razvijala. Vse to pa določajo norme, ki bi jih lahko opredelili kot pričakovani vzorci vedenja oziroma ravnanja in mišljenja.
 
Zdenka P. | ponedeljek, 27 januar 2014
To je stavek, ki ga v današnjem času večkrat slišimo iz ust preveč samokritičnih najstnic. Res je, da je (pretirano) namenjanje pozornosti svoji teži in zunanjemu videzu nasploh značilno za določeno obdobje v človekovem odraščanju, hkrati pa to mišljenje simbolizira modne smernice današnjega časa. A vedno ni bilo tako. Pravzaprav je večino človeške zgodovine ženska zaobljenost predstavljala plodnost oz. lažje rojstvo otrok in je bila kot takšna spoštovana ter čaščena. Pa pojdimo lepo po vrsti.
 
Maja B. | torek, 21 januar 2014
Danes si življenja brez poznavanja angleščine skorajda ni mogoče predstavljati. Pa vendar, ste kdaj pomislili, da se bodo morda čez stoletja ali še prej naši potomci namesto angleščine v šoli učili španščine kot prvega tujega jezika? Svetovni oziroma vsaj evropski jezikovni primat si je skozi zgodovino že izmenjalo nekaj jezikov in prav gotovo tudi angleščina ne bo za vedno obdržala status globalnega jezika, ki si ga je izborila pred manj kot stoletjem.
 
Rok Tomažič | sobota, 11 januar 2014
Vsaka etična skupina se razlikuje od drugih  po svojih navadah in Japonci niso nobena izjema. V teh člankih bom predstavil zanimive navade in običaje, katerih poznavanje je pomembno za vsakega razgledanega človeka.
 
Uredniška ekipa | četrtek, 09 januar 2014
Januarsko temo s težo bomo posvetili normam, ki nam krojijo življenje, če se malo ekstremno izrazimo. Zakaj je temu tako? Norma je skupek trajnih pravil obnašanja in določa naše vedenje v vrsti sorodnih situacij. Kako naj se torej obnašam na sestanku, avtobusu, na pogrebu, kako naj se oblečem, kaj naj rečem – vse to določajo norme. 
 
Gašper K. | ponedeljek, 06 januar 2014
Jezik je super stvar. Pa ne ta v ustih. No, tudi ta je nepogrešljiv! Vendar govorim o jeziku kot sredstvu sporazumevanja med ljudmi (in, deloma, nekaterimi živalmi), o povezani verigi besed, ki jih s pomočjo glasilk in ustne votline spravimo v zvočno valovanje, ki potem potuje do ušesa ogovorjenega, ta pa si zvok, ki ga sliši, spet prevede nazaj v misli. Čudovito! Le kdo si je to izmislil?
 
Uredniška ekipa | četrtek, 26 december 2013

»Ne bojte se! Glejte, oznanjam vam veliko veselje, ki bo za vse ljudstvo. Danes se vam je v Davidovem mestu rodil Odrešenik, ki je Mesija, Gospod.« (Lk 2, 10-13)

Veselimo se torej in se radujmo, kajti rodilo se je Življenje, ki bo premagalo smrt. Rodila se je Luč, ki bo pregnala temo. Rodila se je Ljubezen, ki bo izničila sovraštvo.

Ustvarjalci spletnega portala mladi.net vam želimo, da bi se v vas naselil mir, ki veje iz betlehemskega hlevčka, da bi se vas dotaknila ljubezen, ki prihaja iz Marijinega naročja in da bi vas prevzela radost, ki jo v srcu nosi Jožef. 
Želimo vam, da božične skrivnosti ne bi zasenčil Božiček, darila, ˝božični˝ filmi, blišč in hrup ulic, ampak da bi z upanjem in vero strmeli v novorojeno dete, ki se je rodilo za nas.

 
T. P. | nedelja, 22 december 2013
Ko izgovorim besedo rojstvo, se mi v mislih naslika dojenček, ki leži v maminem naročju.  Nebogljen je, a vendar varen v rokah, ki ga imajo neskončno rade. Rojstvo pomeni nov začetek – začetek novega življenja, ki bo pustil svoj pečat v svetu. Morda bo ta pečat neznaten, a vendarle bo živel v spominu ljudi, ki jih je imel rad.
 
Ines Č. | petek, 13 december 2013
Mislim, da vsi približno poznamo potek ustanovitve novega podjetja ter količine financ, truda, dela in časa, ki ga je potrebno vložiti. Toda v sedanjih naprednejših časih, ko vse deluje v smeri hitrejšega in lažjega razvoja, ki ga v veliki meri omogoča učinkovito povečano medsebojno povezovanje, se je za tudi to področje našla bližnjica.
 
Vedno bolj postaja jasno, da Jorge Bergoglio ni močno priljubljen le pri katolikih, ampak ima vedno več podpore tudi pri ateistih. In kakšen je razlog za to?
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 81 - 100 od 465

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti