Marko je z eno nogo še študent, z drugo pa že zaposlen. Počne veliko zanimivih stvari, med drugim tudi potuje ... Z njim smo se pogovarjali o tem, kaj vse je odkril skozi številna različna potovanja. Pravi, da je našel svoje mesto na svetu - in to želi tudi nam.

 
Alison K. | četrtek, 28 junij 2012
Če bi me kdo vprašal, kateri je najlepši del mojega življenja, ne bi potrebovala časa za razmislek. Vsekakor sta bila najbolj pisana tista dva meseca, ki sem ju preživela na misijonu. Leta 2009 med Indijanci v Paragvaju in leta 2011 med ruandskimi sirotami.
 
Alison K. | torek, 26 junij 2012
Katja Bidovec je študentka Fakultete za družbene vede v Ljubljani, smer medijske in komunikacijske študije. Poleg študija svoj prosti čas rada posveča fotografiranju. Letos avgusta se z ekipo študentov humanitarno-medicinske odprave odpravlja v Kenijo. Tam bo mesec dni v svoj objektiv lovila afriške sončne zahode, utrinke vsakodnevnih rutin domačinov in pa seveda tudi zdravstveno delo študentov. In kako sedaj gleda svet skozi objektiv fotoaparata?
 
Tina R. | četrtek, 21 junij 2012
Sem ena tistih radovednežev s strastjo do raziskovanja prostora, v katerega smo bili ljudje postavljeni. Dnevno se čudim vsem lepotam videnega in  privlači me vse, kar se s svojim obstojem spreminja in ne ostaja isto. Obožujem potovanja in cenim svet, ki sem ga že nekaj videla, veliko pa ga ostaja še neodkritega in komaj čakam, da se spet kam odpravim!
 
Meta Ž. | četrtek, 07 junij 2012

Lansko poletje smo se štirje prijatelji odpravili na dolgo pot, vse tja do Santiaga de Compostelo. Odpravili smo se iz različnih razlogov, vsem pa je bila ta pot romanje.

 

 

 
Uredniška ekipa | petek, 01 junij 2012
Nemalokrat slišimo zanimiva dejstva o svetu, v katerem živimo. Od splošnih podatkov o velikosti zemeljske oble pa vse do kemijskih elementov, ki jo gradijo. Toda kljub vsemu znanju, ki ga imamo o tem svetu, je še vedno težko povsem doumeti njegove razsežnosti in veličino.
 

Pogovarjala sem se z Beti, zdravnico in mamo štirih otrok ter Alexom, študentom medicine. Kaj je tisto, kar ju osrečuje? Sta že videla kakšen čudež? 

 
Anja B. | sreda, 23 maj 2012
Beremo … preberemo jih znova in znova. Mogoče se zamislimo, kaj nas je pripeljalo do tega, da smo to napisali. Mogoče hrepeneče zremo v preteklost in upamo, da bomo v prihodnosti kaj takega naredili ali doživeli. Mogoče si rečemo, da bomo od jutri naprej spremenili delček svojega življenja.
 
Alison K. | sreda, 09 maj 2012
Ne da bi preverjala po internetu, enciklopedijah ali vprašala kakšnega psihologa, čutim veliko razliko med pojmoma želja in cilj. Želje, vsaj tiste kratkoročne, temeljijo na trenutnem stanju oziroma čustvih. Želja lahko nastane ali izpuhti v trenutku. Cilj je zaključek neke poti. Za dosego le-tega je potreben trud, vztrajnost. Cilj je preverljiv. Cilj je nekaj, kar te izpolni, te potrdi. Želje so tiste, ki lahko tudi tavajo nekje nad oblaki in nam pustijo sanjariti.
 
Meta Ž. | sobota, 05 maj 2012
Povprašala sem pet mladih ljudi za 10 želja, ki jih želijo uresničiti v življenju. Želje so zanimive in raznolike, vendar se ena želja pojavlja pri vseh petih. Če želite izvedeti, kakšne želje imajo ti mladi in katera želja se pojavlja pri vseh, berite dalje :)
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 181 - 200 od 465

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti