Meta Ž. | četrtek, 13 september 2012
To je geslo letošnje Stične mladih, ki je enako letošnjemu geslu svetovnega dneva mladih. Papež Benedikt XVI. ga je namreč izbral zato, ker meni, da je »želja po veselju vtisnjena v notranjost človeškega bitja. Naše srce onkraj neposrednih in začasnih zadovoljitev išče globoko in trajno veselje, ki bi dalo »okus« življenju. Mladost je čas odprtosti v prihodnost, v katerem se pokaže velika želja po sreči, prijateljstvu, povezovanju in resnici, čas, ko sledimo idealom in snujemo načrt.«
 
Maja B. | sreda, 12 september 2012
Priprave na veliki dan so v polnem teku, vsaka roka in minuta prideta prav, da bo v soboto teklo vse, kot je treba. Uredniški ekipi pa »firbčnost« ni dala miru, zato smo se z nekaj vprašanji obrnili na Marka Kržišnika, glavnega koordinatorja projekta in vodjo projektne pisarne, ki si je kljub kupu obveznosti vzel čas tudi za nas.
 
Ivan J. | ponedeljek, 10 september 2012
31. Stična mladih se nezadržno približuje in v pričakovanju letošnjega srečanja smo mlade povprašali po njihovem mnenju o festivalu, kakšne so njihove izkušnje, kaj jih pritegne, kaj jim morda ni všeč in kaj jim Stična na splošno pomeni.
 
Jerneja T | sobota, 08 september 2012
Hitro se bliža 15. september, ki je še posebej za mlade slovenske katoličane dan pričakovanja in veselja. Skakanje pod odrom, obisk zanimivih delavnic, stojnice, dobra družba, sproščena maša na prostem in še marsikaj. Vse to privlači na tisoče mladih in mladih po srcu, da vsako leto znova obiščejo Stično mladih. 
 
Uredniška ekipa | ponedeljek, 03 september 2012
Ste jo že kaj pogrešali? Še dva tedna nas ločita od 31. Stične mladih, vseslovenskega srečanja katoliške mladine.
 
Andreja B. | četrtek, 30 avgust 2012
V človekovem življenju je poroka eden izmed najpomembnejših dogodkov, ki si ga želi vsak, ki se za ta korak odloči, ohraniti v dobrem spominu. Za pripravo same poroke pa je potrebno veliko organizacijskih veščin, strpnosti, idej – nekaj zamisli pa nam za popestritev ponujajo različni ljudski običaji.
 
Primož B. | ponedeljek, 27 avgust 2012
Začne se z odločitvijo zanjo in željo po skupnem življenju ne glede na vse. Potem pa, ko se datum tega lepega dogodka približuje, pridejo zraven še vse preostale podrobnosti brez katerih poroka skorajda ni mogoča. Kje se bo vse skupaj odvilo, koga vse povabiti, kdo bo fotografiral, kaj se bo jedlo, kako bo prostor okrašen, obleka, frizer,… Koliko bo pa vse to sploh stalo?
 
Maja B. | torek, 21 avgust 2012
Kdo lahko prejme zakrament svetega zakona, se ga lahko razveljavi, kako Cerkev obravnava civilne ločitve? O tem in onem smo povprašali glavnega vikarja koprske škofije in mag. cerkvenega prava, Jožefa Korena.
 
Želim, da bi bil najin prvič popoln. Želim si, da bi si oba tako želela in da naju po tem zaradi tega ne bi pekla vest. Želim si, da bi bil to začetek najinega življenja skupaj in da bi pomenilo isto za oba; da postaneva mož in žena in da je to prava zaveza pred Bogom.
 
Bila je ljubezen na prvi pogled. Ona je imela petnajst let, on osemnajst. Začela sta se spoznavati, družiti, pogovarjati … Hormoni so začeli divjati, zaljubljenost se je začela razvijati v pravo ljubezen in pojavljati so se začela vprašanja o spolnosti, ljubezni, poroki, veri. Vmešali so se starši in zanimiva so postala tudi vprašanja o tem, kako na vse to gledata  Cerkev in Sveto pismo …
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 161 - 180 od 465

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti