Alison K. | ponedeljek, 03 junij 2013
V enem izmed preteklih člankov smo razmišljali o tem, kdo naj prvi najde ključ do srca? So res fantje tisti, ki so primorani narediti prvi korak? Ali je emncipacija ženske pooblastila tudi za tovrstne podvige?
 
Zdenka P. | četrtek, 30 maj 2013
Na kaj pomislite ob besedni zvezi župnijska skupina? Verjetno bi nas večina odgovorila: na skupino starejših žensk, ki sedijo v krogu, zbrane okoli duhovnika in razpravljajo o določeni duhovni ali posvetni temi. Morda bi nekateri pomislili na pevski zbor ali na animatorsko skupino, zagotovo pa bi v prvem planu zagledali ženske. Od tod tudi izvira pereče vprašanje: kam so iz župnijskih skupin izgini moški?
 
Maja B. | sreda, 22 maj 2013
pravi Anton, učitelj zgodovine in geografije na osnovni šoli. Čeprav mu delo z otroki ni tuje, saj je že kar nekaj let skavtski voditelj, sprva ni načrtoval, da bo opravljal ta poklic, za katerega se, roko na srce, danes pretežno odločajo ženske.
 
Ne vem, koliko od vas pozna Almo M. Karlin. Sama sem se najprej srečala z njo, ko sem kot srednješolka hodila mimo njenega kipa v Celju. Tam, kjer zdaj stoji McDonald's, je nekoč stala rojstna hiša Alme M. Karlin. Bolj sem se začela zanimati zanjo, ko sem dobila v roke njen prvi del potopisa - Samotno potovanje v daljne dežele: tragedija ženske. V njem opisuje prvi del potovanja okoli sveta, ki je sicer trajalo osem let. Začela sem prebirati druga njena dela in dela o njej ter izvedela veliko zanimivih delčkov njenega bogatega življenja.
 
T. P. | sreda, 08 maj 2013
Vloga moškega in ženske se v družbi spreminja, vendar se vloga moškega spreminja bolj neopazno in ne tako v soju žarometov kot vloga ženske. Zakaj? Ženske so doživele opazen premik od podrejenosti možu in zaprtosti v zasebni sferi do neodvisnosti in vstopa v javno sfero. Moški pa so že od nekdaj bili na položajih odločanja in tu so še danes, vendar se je njihova vloga spremenila.
 
Uredniška ekipa | ponedeljek, 06 maj 2013
Družba se nenehno spreminja in s tem se spreminja tudi vloga posameznika v njej. Spreminja se tako vloga moških kot tudi vloga žensk. Razlike med spoloma so bile vedno pereča tema debate, kateri težko prideš do konca, kaj šele, da bi se vsi med seboj strinjali. 
 
T. P. | petek, 03 maj 2013
Mladost je kot cvet. Najprej je sramežljiv in se plaho ozira v svet, potem pa se razcveti v vsej svoji lepoti. Tako je tudi z mladostjo. Ko mine začetna plašnost, postane razigrana in živahna. V svet se ozira z velikimi očmi, ki so polne radovednosti in zanimanja. Pridejo dnevi in meseci, ko mladostne oči vidijo vse v sivi barvi, ampak tudi takrat čez nekaj časa posije sonce in že mladost zopet uzre pisane barve.
 
Maja B. | sreda, 01 maj 2013
»Ne, ne, jaz pa nisem za delat z ljudmi« – ti je znano?  Ni kaj, smo kar zahtevna in muhasta bitja, vsak s kakšno svojo specifiko, da se celo znotraj lastne »vrste« vedno ne razumemo.  Nekateri smo si bolj ali manj simpatični, drugih se raje izogibamo ali pa se z njimi enostavno ne želimo ukvarjati, ker imamo že sami s seboj dovolj težav.
 
Ivan J. | sreda, 17 april 2013
Še preden se mladost zate sploh začne, slišiš o tem obdobju življenja mnogo stvari. Izveš, kaj se bo dogajalo s tvojim telesom, kako se boš spremenil ti in tvoji pogledi na življenje. Vse te informacije, ki jih dobiš od vrstnikov, starejših prijateljev, staršev, učiteljih in pa tudi medijev, ti omogočijo, da si ustvariš lastno mnenje o mladostništvu še preden se dobro začne. 
 
Ines Č. | nedelja, 14 april 2013

Sem pritegnila tvojo pozornost? Odlično! :)

Paradižnikova juha z baziliko, šparglji z jajci, mešana solata s kumarami, korenčkom in tuno, kamilični čaj … Še vedno ti ni nič jasno, kaj?

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 121 - 140 od 465

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti