Manca | četrtek, 15 september 2005
Nekaj prijateljev, navezanih na Romana Globokarja in kolo, se nas je odločilo, da z maturo na ŠKG naših potepanj ne bo konec. Tako smo nekega dne v začetku avgusta ob prvem jutranjem svitu sedli na vlak in se zapeljali do Jesenic. Ker nas je bilo samo pet in smo se vsi že poznali, smo lahko v skupnih dneh še poglobili svoja prijateljstva. Dež, ki nas je ujel po nekaj kilometrih, je stopil še zadnjo zadržanost.
 
Jana | torek, 13 september 2005

{mosimage}Ko si prenasičen z vsakdanjimi obveznostmi, ko skrbi dosežejo najvišji možni nivo, dvakrat globoko vdihneš in skušaš rešiti vse lepo po vrsti...pa ne gre. Mogoče zato, ker v vsakdanjem norenju zares ne najdeš pravega časa, ali pa ne veš kako se sploh lotiti. Odgovor je na dlani: nujno potrebuješ oddih. Kjer boš lahko popolnoma brez skrbi, kjer boš našel svoj mir...

 
Jasna | četrtek, 08 september 2005

{mosimage}Letos je ponovno potekal t. i. Delovno prijateljski tabor. Za tiste, ki ne veste, kaj je to ali ki vas zanima kaj smo letos počeli pa lahko preberete v nadaljevanju ...

 

 
Petra | sreda, 07 september 2005
Oratorij je gotovo najširše delujoča počitniška dejavnost med slovensko katoliško mladino. Ničkoliko otrok in skoraj pol toliko animatorjev se je tudi letos zbralo, da preživijo skupaj teden dni v igri, delu in veselju. Tako se je odvijalo nešteto delavnic, tekmovanj v različnih igrah, pogovorov in molitev.
 
Gaja | sreda, 07 september 2005

{mosimage}Nekoč, konec junija, leta 2005 so se na gradu Škofijske klasične gimnazije zbrali popotniki. Malo pred njihovim odhodom, so prejeli zapečatene liste, na katerih  je pisalo, da potrebujejo s seboj vzeti jeklene vrance, le najnujnejše osebne potrebščine in nekaj malega tehnične opreme. O prenočiščih je bilo zapisano, da so presenečenje, o hrani pa, da se bodo z njo že znašli na poti. Njihove poti v naslednjem tednu so bile sicer začrtane, toda ob sporočila kraju je bilo z velikimi tiskanimi črkami dodano: ŽIVLJENJE JE POLNO PRESENEČENJ.


 
Andreja Ličen | sreda, 07 september 2005
{mosimage}Natanek spletnega portala www.mladi.net sega v začetek leta 2003, ko se je porodila ideja o izdelavi novega spletnega portala za mlade. Prvotna ideja je bila, da bi društveno stran www.drustvo-mmm.si obogatili s spletnim forumom, kjer bi si mladi in stari lahko izmenjevali mnenja.Temu forumu smo že takrat želeli dati nekaj, česar nima vsaka stran, oz. nekaj, česar na spletu takrat skoraj ni bilo moč najti. To je bil duhovnik, ki je odgovarjal na taka in drugačna vprašanja mladih.
Danes, ko je pred teboj nov izgled in organizacija spletne strani, si želimo predvsem povezovanja mladih in informiranja o dogodkih na RKC mladinski sceni. Portal je namreč namenjen vsem mladim, ki iščejo druženja, pogovorov, sodelovanja, osebnega poglabljanja, duhovne globine, zabave in novih prijateljstev.
Z novo podobo in organizacijo portala želimo skrbeti za celovit pregled dogodkov na mladinski RKC sceni, ter za povezovanje in pomoč mladim.
 
Monika | sreda, 07 september 2005
Letošnjega dvajsetega svetovnega dneva mladih, katerega geslo je bilo, ˝Prišli smo se mu poklonit˝, ki se je odvijal v Nemčiji se je udeležilo nekaj več kot 600 mladih iz vse Slovenije. Velika večina slovenske mladine se je na romanje prijavila pri skupnosti katoliške mladine, trije avtobusi pa so potovali s skupnostjo Emanuel. Poleg običajnih romarjev je bilo med Slovenci tudi kar nekaj prostovoljcev.
 
Darja | sreda, 07 september 2005

{mosimage}Vsako leto se več kot 1000 mladih iz cele Slovenije zvrsti na zimskih, pomladnih in poletnih duhovnih vajah v Želimljah. Mladi pod vodstvom Petra Pučnika skozi molitev in zabavo spoznavamo svoj notranji jaz ter se skupaj veselimo mladosti.

 
Peter | sreda, 07 september 2005

{mosimage}Že v začetku avgusta, 1. – 6., je bil v hercegovskem mestecu mladinski duhovni festival, ki je vabil v Božjo bližino podobno kot nato Kölnski svetovni dan mladih. Primerjava med obema prireditvama pa je seveda možna le na duhovnem področju.

 
Maja, Matej | sreda, 07 september 2005
Poleti pri nas poteka nenavadno veliko število duhovnih vaj. Uskovniški tedni so na primer znani že leta, za duhovne vaje v Homcu, pa je slišal malokdo. V ekipi smo se letos odločili, da predstavimo čimveč počitniških aktivnosti za mlade, ki v svojih programih niso pozabile prepotrebne duhovnosti. O Stržiških tednih sta nam svoje izkušnje posredovala Maja in Matej...
 
<< Začni < Nazaj 41 42 43 Naprej > Konec >>

Rezultati 841 - 854 od 854

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti