Ines Č. | torek, 29 januar 2013

Prazniki so mimo, zadnja predavanja po novem letu tudi. Začelo se je obdobje, ki ga gotovo obožuje vsak študent. NOT.

Si preživel ves dan v knjigah, si utrujen in imaš občutek, da se ti bo pravkar pokadilo iz ušes in ti bodo oči poskakale iz jamic?

 
Mojzes, Nebukadnezar, Jožef … in še veliko drugih svetopisemskih likov je svojim sanjam pripisovalo velik pomen. Nekaterim so se razodeli veliki dogodki, Bog jim je po sanjah sporočal pomembne novice, jih svaril pred nevarnostmi, napovedoval prihodnost … Kaj se pa tebi sanja? Ali veš, zakaj spiš in sanjaš? Ali si kdaj pomislil na to, kako noro bi bilo, če bi si lahko svoje sanje krojil in izbiral kar sam?
 
ekipa za klepetalnico | petek, 25 januar 2013
Si pred kratkim zasledil kratke filmčke Minutka za Sveto pismo? Morda pa ta je nagovoril nekdanji londoski ganster John Pridmore in si si ogledal kratek slovenski filmček o njem? Si na televiziji morda gledal dokumentarec Besni prerok, v katerem igralec Gregor Čušin govori o tem, kako pričuje? Morda te je v božičnem času nagovoril filmček Binetov božič.

 

Klikni tukaj za vstop v klepet!

 
Roman Globokar, dr. moralne teologije, je s ponedeljkom klepetom pokazal, da moralna teologija ni tako oddaljena mlademu človeku, kot se morda zdi. Na vprašanje, kaj najbolj zanima dijake in študente, je odgovoril: »Z dijaki se v glavnem pogovarjamo o veri in Cerkvi. O napakah in zmotah v Cerkvi. O duhovnem poslanstvu Cerkve. Prav tako pa tudi o etičnih vprašanjih, kot so raziskave na zarodkih, umetna oploditev, evtanazija ... Študente pa zanima, kako argumentirati kot teolog znotraj sodobne pluralne družbe, kako na razumen in razumljiv način podati krščansko stališče ...«
 
Ivan J. | petek, 18 januar 2013
Po otipljivem znamenju Božjega obstoja hrepenijo mnogi. Tako verujoči kot neverujoči. Toda vsak dober poznavalec religij ve, da so se skozi zgodovino krščanstva oziroma Cerkve dogajale mnoge stvari, ki presegajo človeško zdravorazumsko razlago. Od čudežnih ozdravitev, stigem, čudežev pri bogoslužju pa vse do Marijinih prikazovanj, ki imajo v Cerkvi še prav posebno mesto.
 
ekipa za klepetalnico | petek, 18 januar 2013

V (post)moderni družbi se pogosto opeva svobodo izbire. Mlad človek se v tolikšni množici izbire lahko čuti izgubljenega in negotovega pri svojih odločitvah. Včasih bi potrebovali natančnejše smernice o tem, kako živeti svoje življenje. Moralna teologija nam lahko nudi oporo, še posebej, če nam jo predstavi nekdo, ki je v stiku z mladimi. Takšna oseba je zagotovo Roman Globokar, doktor moralne teologije in direktor Zavoda Sv. Stanislava. Priljubljen profesor dijakom in študentov verjetno pogosto pojasnjuje, zakaj evtanazija za kristjane ni nikoli sprejemljiva in kako Cerkev gleda na spolnost.

 

 

Klikni tukaj za vstop v klepet!

 
Alison K. | nedelja, 13 januar 2013
Mojses so poimenovali črnčka s temnimi kodrastimi lasmi, ki se je pred štirimi leti rodil sredi majhne vasi Majiwa. Odraščal je pod tistim svobodnim soncem, ki ga včasih zasenčijo oblaki tropske nevihte, kaplje dežja pa namočijo rdečo prašno prst in jo spremenijo v blato. Odraščal je v eni od tistih lesenih kolib, ki so prekrite s slamnato streho in v notranjosti ne premorejo več kot 15 kvadratnih metrov.
 
Alison K. | sreda, 09 januar 2013
»Sem le majhen svinčnik v Njegovih rokah,« pravijo zapisane besede Matere Terezije. Ta drobna žena z velikim srcem, ki je neizmerno ljubila bližnjega in Jezusa, se je že pred nekaj leti dotaknila človeštva. Njen zgled in njena dobra dela pa še danes odzvanjajo v svetu.
 
M. Ž. | ponedeljek, 31 december 2012

Zadnji dan v letu je. Waw, čisto zadnji dan. Ko se bom jutri zbudila oziroma ko bo odbilo polnoč bo konec leta 2012 in nastopilo bo leto 2013.

Je 31. december čas za pogled nazaj?

 
Alison K. | petek, 28 december 2012
Na otoku Ugandskega jezera živi mož, ki se je v rani mladosti izučil za tesarja. S trdnim in poštenim delom je služil kruh zase in za lačna usta svojih otrok. Nekega dne se je na sosednji otok za nekaj časa preselila majhna skupina belcev, mladi zdravniki iz Evrope. 
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 141 - 160 od 854

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti