Uredniška ekipa | nedelja, 31 marec 2013

Žrtvi velikonočni

naj hvalnice pojo kristjani.
Jagnje je rešilo ovce:

Kristus nedolžni
je z Očetom spravil grešnike.

Smrt in življenje
sta se borila v prečudnem dvobôju:
Gospod življenja je umrl,
zdaj kraljuje živ.

 

 
Tomaž Kavčič | sreda, 27 marec 2013
Zgodba, ki vam jo predstavljam, govori o Simonu iz Cirene, ki je v svetem pismu omenjen le v enem samem stavku. O njem le to da so ga vojaki prisilili, ko se je vračal z polja, da je Jezusu pomagal nositi križ. V tej monodrami, pa doživljamo prvoosebno zgodbo Simona, ves čas poti z Jezusom na Kalvarijo in celo nekaj odlomkov iz Simonove preteklosti.
 
mladi.net | torek, 26 marec 2013
Začenja se natečaj na temo "Življenje je lepo, ker ...". Preberi več, če te zanima, kako lahko sodeluješ in kakšno nagrado bo dobil zmagovalec.
 
človek | torek, 26 marec 2013
Njegovo telo je postalo naš kruh, naša hrana, ki ga prejemamo pri vsakem obhajilu znova. Se zavedamo tega, da zaužijemo Jezusa, ko zaužijemo hostijo? In da se isti Jezus daruje za vse, ki smo ga pripravljeni sprejeti, ne glede na to, kdo smo in kakšni smo? Da smo v njegovih očeh vsi enaki? Vsi dragoceni in ljubljeni?
 
mladi.net | ponedeljek, 25 marec 2013
Mladi.net letos praznuje 10 let svojega delovanja in to bomo skupaj z vami primerno proslavili. Praznovanje rojstnega dne bo 7. maja 2013 ob 20.00 v Jožefovi dvorani, v prostorih MIC-a (Ulica J. Pavla II. 13).
 
T. P. | sreda, 20 marec 2013
Že ves dan si prepevam pesmico Jaz imam sanje, ki jo pojejo barabini v animiranem filmu Zlatolaska. Čeprav je film za otroke in je vsem znana priredba Motovilke, ima ta pesem globoko sporočilo. Vsak človek ima sanje. Čeprav je morilec, hudobec, grd ima sanje. In četudi se na prvi pogled ne zdi tako mu tam nekje globoko tlijo sanje. Vse kar potrebuje je možnost in priložnost.
 
Ines Č. | ponedeljek, 18 marec 2013
V prejšnjem tednu v sredo zvečer smo gotovo vsi mislili, da je to le še en navaden dan, kot vsi ostali. Nato pa se oglasijo cerkveni zvonovi in kmalu zatem z balkona bazilike razglasijo 'Habemus Papam!'
 
POTA program mednarodnega skupinskega prostovoljstva | torek, 12 marec 2013
POTA Ukrajina - vabi ... da se nam pridružiš ... na poti ... na pripravah ... v super skupini ... pri delu z otroki ... pri zanimivih gostiteljih ... za 2 tedna med poletnimi počitnicami ... Več informacij najdeš na pota@mic.si.
 
človek | nedelja, 10 marec 2013
Včasih sebe vidim kot svetnika. Ker kakšnih večjih grehov ne delam, k maši hodim več kot enkrat na teden, sodelujem tudi v župniji, molim in tudi zakramente redno prejemam, se ukvarjam s prostovoljstvom, dam kakšen evro za lačne otroke v Afriki, pozdravljam starejše ljudi, jim namenim svoji »čudoviti« nasmeh, kakšno spodbudno misel … Se doživljam kot zgled popolnosti, ob vseh drugih, ki so …
 
humanitarno medicinska odprava | sreda, 06 marec 2013
Aprila se v Malavi, eno najrevnejših afriških držav, odpravlja šest slovenskih zdravnikov in študentov medicine. Dva od njih sta dejavna pevca. Zbora, v katerih nastopata, prirejata dobrodelni koncert za odpravo v Malavi.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 121 - 140 od 854

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti