Kalejdoskop
Ines Č. | nedelja, 17 februar 2013
Si bil pred novim letom poln novih idej, kaj vse bi se dalo v tvojem življenju izboljšati in spremeniti, do sedaj pa je spet vse šlo v pozabo? Spomni se, kako zagret in prepričan si bil 1. januarja, da bo letos vse drugače. Če poleg svojega življenjskega stila odločil spremeniti tudi svoj odnos do okolja in s tem poskrbeti za lepši svet za vse, ti ponujamo malo pomoči.
 
Maruša L. | ponedeljek, 04 februar 2013
Tisti, ki nam veliko pomenijo, so pogosto v naših mislih. Razmišljamo, kaj počnejo, preudarjamo, kako bi jih razveselil, načrtujemo skupne trenutke … Tudi Bog je naš ljubljeni. Pomisli, razmišljaš kdaj o njem? Načrtuješ, kdaj ga boš obiskal? Je skupen čas čas sreče? Ali tudi takrat, ko se obračaš na Boga, misliš le nase? Prosiš le za uresničitev svojih sanj in načrtuješ svojo prihodnost? Kje je prostor Zanj? Za ljubezen?
 
A.P. | sobota, 02 februar 2013
Kot otrok sem se v pobarvanki o poklicih vedno znova ustavljala ob učiteljici; sestri pa sta se morali že od rojstva naprej obvezno udeleževati pouka v naši dnevni sobi. Prostovoljsko delo je v meni prebudilo še večje veselje, da bi bila učiteljica, taka bolj »posebna«, specialna pedagoginja. V času študija sem veselila svojega bodočega poklica in načrtovala, kaj vse bom naredila, da bo šolski svet vsaj za koga malo lepši in malo bolj zanimiv.
 
Ines Č. | torek, 29 januar 2013

Prazniki so mimo, zadnja predavanja po novem letu tudi. Začelo se je obdobje, ki ga gotovo obožuje vsak študent. NOT.

Si preživel ves dan v knjigah, si utrujen in imaš občutek, da se ti bo pravkar pokadilo iz ušes in ti bodo oči poskakale iz jamic?

 
Mojzes, Nebukadnezar, Jožef … in še veliko drugih svetopisemskih likov je svojim sanjam pripisovalo velik pomen. Nekaterim so se razodeli veliki dogodki, Bog jim je po sanjah sporočal pomembne novice, jih svaril pred nevarnostmi, napovedoval prihodnost … Kaj se pa tebi sanja? Ali veš, zakaj spiš in sanjaš? Ali si kdaj pomislil na to, kako noro bi bilo, če bi si lahko svoje sanje krojil in izbiral kar sam?
 
Ivan J. | petek, 18 januar 2013
Po otipljivem znamenju Božjega obstoja hrepenijo mnogi. Tako verujoči kot neverujoči. Toda vsak dober poznavalec religij ve, da so se skozi zgodovino krščanstva oziroma Cerkve dogajale mnoge stvari, ki presegajo človeško zdravorazumsko razlago. Od čudežnih ozdravitev, stigem, čudežev pri bogoslužju pa vse do Marijinih prikazovanj, ki imajo v Cerkvi še prav posebno mesto.
 
Alison K. | nedelja, 13 januar 2013
Mojses so poimenovali črnčka s temnimi kodrastimi lasmi, ki se je pred štirimi leti rodil sredi majhne vasi Majiwa. Odraščal je pod tistim svobodnim soncem, ki ga včasih zasenčijo oblaki tropske nevihte, kaplje dežja pa namočijo rdečo prašno prst in jo spremenijo v blato. Odraščal je v eni od tistih lesenih kolib, ki so prekrite s slamnato streho in v notranjosti ne premorejo več kot 15 kvadratnih metrov.
 
Alison K. | sreda, 09 januar 2013
»Sem le majhen svinčnik v Njegovih rokah,« pravijo zapisane besede Matere Terezije. Ta drobna žena z velikim srcem, ki je neizmerno ljubila bližnjega in Jezusa, se je že pred nekaj leti dotaknila človeštva. Njen zgled in njena dobra dela pa še danes odzvanjajo v svetu.
 
M. Ž. | ponedeljek, 31 december 2012

Zadnji dan v letu je. Waw, čisto zadnji dan. Ko se bom jutri zbudila oziroma ko bo odbilo polnoč bo konec leta 2012 in nastopilo bo leto 2013.

Je 31. december čas za pogled nazaj?

 
Alison K. | petek, 28 december 2012
Na otoku Ugandskega jezera živi mož, ki se je v rani mladosti izučil za tesarja. S trdnim in poštenim delom je služil kruh zase in za lačna usta svojih otrok. Nekega dne se je na sosednji otok za nekaj časa preselila majhna skupina belcev, mladi zdravniki iz Evrope. 
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 81 - 100 od 258

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti