Kalejdoskop
Rebeka L. | petek, 04 oktober 2013
Religiozni človek živi v dveh svetovih: sakralnem in profanem. Sakralni čas je sveti čas, čas božanstva, ki ne mineva. Religiozna govorica ga imenuje večnost in v krščanstvu je ta čas dosežen preko svetih obredov. Tudi v andski religiji sveto igra pomembno vlogo, a je za razliko od zahodnega sveta (od koder izraz »sveto« tudi prihaja) nekaj sveto že samo po sebi. Sakralno in profano se med seboj močno prepletata in preko ritualov andski človek živi to religioznost.
 
Anamarija P. | torek, 01 oktober 2013
Vedno moramo upati.
 
Anamarija P. | sreda, 18 september 2013
Kdor pozna brezpogojno ljubezen, ve, da ni strastna, divja ali minljiva. Brezpogojna ljubezen je nežna, sprejemajoča, razumevajoča, vseobsegajoča in večna. Ko jo enkrat spoznaš, jo vidiš in občutiš povsod. V listih krošenj dreves, v cvetlici, celo v zraku … 
 
Rebeka L. | nedelja, 15 september 2013
Kolikokrat sem slišala ta stavek, prisežem, da še danes odzvanja v mojih ušesih. Vso osnovno šolo so me starši prepričevali, da sta eni izmed najpomembnejših vrednot pridnost in vztrajnost. Trudili so se, da bi v svoje tri otroke vcepili delavnost, učne navade in občutek za redoljubnost. Uspelo jim je, kajti vsi trije smo zelo uspešno zaključili osnovnošolsko izobraževanje in nadaljevali na različnih gimnazijah.
 
Franci B. | ponedeljek, 09 september 2013
Kamp družbenih inovacij je mladinska pobuda in poteka po principu mladi za mlade. Mladi sestavijo ekipo, ki nato skozi nekaj tedenski proces, ki se zaključi s kampom, intenzivno dela na razvoju lastnega družbeno inovacijskega prototipa.
 
Maruša M. | sreda, 04 september 2013
Tako preprosto se zdi razlikovati med dobrim in slabim. Lenoba je slaba. Je celo greh. Velik greh. Marsikateri naš načrt se lahko izjalovi, če smo leni. Pridnost je dobra. Delo prinaša zadovoljstvo in le z njim lahko nekaj dosežeš. Ampak …
 
Anamarija P. | petek, 30 avgust 2013
Zadnje čase precej premišljujem o življenju; o čudežih, kaj je smisel bivanja, o sreči, nesreči, ljubezni, zdravju, veselju, upanju, trpljenju, pa o prijateljstvu, družini, Bogu, o vsem stvarstvu, skratka o vsem mogočem. Vse to čutim, doživljam, sprejemam.
 
Alison K. | sobota, 24 avgust 2013
V soncu lesketajoče se skalovje, ki v teh nekaj mesecih le niso odeti v belino snega in pod njimi krošnje zelenih dreves kar kličejo po obisku teh višav. Zakaj pa ne? Obisk gora zahteva dobro opremo, kjer ne manjkajo pohodniški visoki čevlji, nahrbtnik z malico in zadostno količino tekočine, sončna očala in pokrivalo, krema za sonce, vetrovka za pihajoče vrhove, dodatna majica, ki nadomesti tisto prepoteno, krema za sonce in seveda fotoaparat.
 
Petra Stipanič | sobota, 10 avgust 2013
Razvojni cilji tisočletja, ki so jih postavili Združeni narodi za izboljšanje življenjskih okoliščin ljudi po celem svet, potekajo od leta 2000 do 2015. K čemu pa bomo stremeli po letu 2015?
 
Alison K. | nedelja, 04 avgust 2013
Ste že kdaj poslušali nekoga, ki je pripovedoval resnično zgodbo, in ste se potem ob njej vprašali: »Ali se take stvari v življenju resnično dogajajo?« Ali pa filmi, ki so posneti po resničnih dogodkih in te po ogledu prešinejo misli: »Kaj vse lahko življenje naplete.« In mogoče podvomiš, koliko od posnetega je izmišljenega. Sestre Misijonarke Ljubezni so polne resničnih zgodb. Le kako ne bi bile, ko pa srečajo in  poznajo toliko različnih ljudi. Težko podvomiš v njihove besede …
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 41 - 60 od 258

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti