Kalejdoskop
Tina T. | nedelja, 24 avgust 2014

Danes je še eden tistih dni, ko brez nekega pravega razloga preprosto obsedim na postelji, se zastrmim v neko točko in v meni se odvije film mojega življenja. Vsega, kar se mi je v teh letih zgodilo... Spominjam se obrazov ljudi, s katerimi sem se srečala, v spomninu mi ostajajo celo nekatere njihove besede in zdi se mi, kot bi bile izrečene včeraj, pa čeprav je v resnici od takrat minilo že kar nekaj tednov, mesecev ali  celo let.

 
Ines Č. | torek, 22 julij 2014
Najbrž nisem edina, ki je v zadnjih dneh opazila zanimiv fenomen pojavljanja na smrt zapriseženih nogometnih navdušencev, ki so po klubih, barih, gostilnah in vseh drugih možnih krajih s skupinami drugih ljudi buljili v zaslone in glasno navijali, čeprav se milo rečeno na nogomet spoznajo približno toliko kot jaz na kvantno mehaniko. Ali morda celo kaj manj.
 
Tina T. | torek, 15 julij 2014
Zunaj piha veter. Zebe me. Hodim proti postaji metroja. Ob vstopu postane prijetnejše. Moje misli pa so drugje… Koliko ljudi. Različne narodnosti, moški, ženske, starejši, otrok skoraj ni. Vsak hiti v svojo smer, si utira pot do izbrane linije. Tudi jaz poskušam storiti isto. Na trenutke begamo kot izgubljene ovce. Skozi množico se prebijem do tekočih stopnic. Stopim gor. Zdi se mi kot bi se čas ustavil.
 
Alison K. | ponedeljek, 30 junij 2014
Spregovorimo tokrat o nogometu. Po štirih letih smo spet v času svetovnega nogometnega prvenstva. Morda je tokrat v Sloveniji občutiti manj evforije, v Braziliji pa se zadnje mesece vse odvija v barvah nogometa. Navdušence nad tem športom še vedno lahko najdemo po številnih barih ali pa kar pred domačimi televizijskimi zasloni, mnogih pa ta šport ne zanima in dneve raje preživljajo kako drugače. Med navijači najdemo tako zagrizene ženske nogometne navdušenke kot tudi moške, ki jim je nogomet španska vas.
 
mladi.net | sobota, 19 april 2014

Trpljenja je konec, grob je prazen, Jezus je vstal.

Verjameš, da lahko v Njegovi moči na novo zaživiš tudi ti? Da lahko stare spone, zamere in bolečine zamenjaš za veselje?

 
Alison K. | ponedeljek, 31 marec 2014
»Kam gre ta naš svet?« se sprašujemo. Ah, kaj svet, kam gre ta naša Slovenija, da ne bomo preširoki? Reševanje sveta je že prezahtevno. Tisti, ki se spoznajo na politiko in si jo še vedno upajo spremljati, so verjetno vsaj pol koraka bližje nekemu odgovoru. Drugo vprašanje se glasi, če k pravemu. Nekateri samo kritizirajo, pa niso čisto prepričani, kaj točno kritizirajo in zakaj. Spet drugi ne sodijo ne v prvo in ne v drugo skupino, a vedo, čutijo, da nekaj v naši državi, na našem svetu ne deluje pravilno.
 
Maruša M. | četrtek, 27 marec 2014
Raoul Follereau je bil francoski duhovnik, pisatelj, velik mislec in velik človek. V nadaljevanju članka je nekaj misli iz njegovih knjih, več o Raoulu Folleraeuju pa lahko prebereš na tej povezavi .
 
Veselje je nalezljivo, pravijo, a čisto samo od sebe se ne širi. Potrebuje nekoga, ki ga deli naprej. In za širjenje ljubezni, miru in usmiljenja si je vse življenje prizadeval Raoul Follereau.
 
Te dni že diši po krofih, trgovine so od začetka januarja polne pustnih kostumov, v preteklih dneh sem kar nekaj krat slišala: »Kaj boš pa ti za pusta?« Nekaterim ne preveč ljub običaj, spet drugi komaj čakajo, da vsaj za kak dan skrijejo svoj pravi jaz in se prelevijo v kaj drugega. Domačinom v Drežnici, v vasici pod Krnom pa pust pomeni mnogo več, kot le običaj.
 
| sreda, 26 februar 2014

Si želiš biti vsaj malo bolj vesel, miren in zadovoljen? Bi rad naredil kakšen korak naprej v odnosu do sebe, bližnjih in Boga? Če se prijaviš s svojim elektronskim naslovom, boš vsak dan prejel spodbudno sporočilo, obogateno z mislijo, filmčkom ali fotografijo.

 Za prijavo klikni TUKAJ

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 21 - 40 od 258

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti