Kalejdoskop
Milka P. | petek, 20 januar 2012
HOLOKAVST … Iz knjižne police vzamem dobro rejeno knjigo. Knjiga je povsem nedotaknjena. Mar je novinka v knjižnici ali pa je nihče ne vzame v roke? Kako nepomembna tema se zdi holokavst. V moji glavi je v tistem trenutku ta dogodek shranjen kot črno-bela slika, kupi shiranih teles in Hitler. Nisem stopila niti na ozko pot razlaganja poboja, še huje - sploh nisem stopila na nikakrašno pot. V moji glavi holokavst ni bil shranjen niti kot polom, niti kot produkt časa v katerem živimo.
 
Ančka P. | ponedeljek, 16 januar 2012
»Religija je kot luč v raznobarvni svetilki. Vsakdo si lahko izbere svojo barvo, luč pa ostaja enaka.« je zapisal Muhamad Naguib. Danes je 16. januar, svetovni dan religij.
 
Ančka P. | petek, 13 januar 2012
Si kdaj sploh razmišljal, da obstajajo pomembne razlike v zadovoljstvu z življenjem med vernimi in nevernimi? Si se kdaj vprašal, kaj pravi znanost o tem, kako vpliva vera na življenje ljudi? Si si predstavljal, da so članki o tej tematiki objavljeni tudi v najbolj cenjenih in svetovno znanih znanstvenih psiholoških revijah?
 
Jerneja T. | ponedeljek, 09 januar 2012
Ali gre tudi vam na živce vprašanje, ki vam ga ljudje zastavljajo ob koncu novembra in skozi cel december: »Kje boš pa ti za novo leto?« Ja, lepo in prav se sliši, da za novo leto doživiš najboljši žur svojega življenja in si na najbolj nori destinaciji z najdražjo agencijo. 
 
Maruša L. | petek, 06 januar 2012
»Vzemi vse, ker ti življenje ponuja – vse, kar te prebuja, vzemi vse, pozabi temne oblake – a pazi na korake!« je del besedila neke pesmi, ki ti tako lepo pove, da je življenje nekaj, kar je treba izkoristiti, a se pri tem zavedati teže svojih izbir, svojih korakov. »Življenje je priložnost, izkoristi jo,« pravi tudi mati Terezija.
 
Klemen Č. | petek, 30 december 2011
Pred dobrimi 2000 leti je Jožef skupaj z nosečo ženo Marijo hodil po Betlehemskih ulicah od hiše do hiše in trkal na vrata z upanjem, da ju bodo nekje vendarle sprejeli in bo Marija lahko rodila na toplem. Pri iskanju prenočišča ni bil uspešen - povsod so ju zavrnili. Kako so lahko bili ljudje takšni? Tako brezsrčni? Kako so lahko dopustili, da sta Jožef in Marija noč preživela v votlinici? In da je Marija tam celo rodila in novorojenega Jezusa položila v jasli iz trde slame? Kako so lahko bili tako kruti? Kje je bil njihov čut za sočloveka? Njihova solidarnost in pripravljenost pomagati? Mi že nismo taki! Pravzaprav so oni krivi, da se je Jezus rodil v nemogočih pogojih!
 
Meta Ž. | sobota, 24 december 2011

Ta teden, ko je bil Pedro Opeka v Sloveniji, smo mu ustvarjalci mladi.net-a ukradli nekaj časa. Njegove besede so nas očarale in zato smo delček njegove vere in pozitivnosti želeli prinesti tudi vam na sveti večer. 

 
Meta Ž., Klemen Č., Ančka P. | četrtek, 22 december 2011
Misijonar Pedro Opeka je ob predpremieri dokumentarnega filma »Pedro Opeka – dobri prijatelj« na povabilo novinarja Jožeta Možine prišel na kratek obisk v Slovenijo. Z ljudmi se je srečal tudi v galeriji Družina, kjer je spregovoril o svojem življenju. Tam smo bili tudi mladi.netovci.
 
Uredniška ekipa | četrtek, 22 december 2011
December je poln lučk, dišečega kuhanega vina, pisanih stojnic, polnih trgovin … December je čas, ko se navdušeno pripravljamo na prihod Odrešenika. In prav je, da Božjega Sina pričakamo veseli.
 
ekipa za klepetalnico | sreda, 21 december 2011
V spletni klepetalnici smo gostili Ashoka, študenta iz Indije. Za študij v Sloveniji se je odločil, »ker je Slovenija majhna država, ker je v Evropi in ker mu je tu všeč.« Sprva je študiral strojništvo in želel ta študij nadaljevati, : a to ni bilo mogoče. »Šolnina je preprosto previsoka (več kot 4300€),« zato se je prepisal na tujcem dostopnejšo Ekonomsko fakulteto.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 181 - 200 od 258

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti