Kalejdoskop
»Mladi se moramo danes za marsikaj boriti in mislim, da apatija ni prava pot«, verjame študent prava Jakob Štrbenk. Pravi, da se trudi aktivno družbeno udejstvovati in priznava, da mu to vedno ne uspeva. Nazadnje je bil aktiven v referendumski kampaniji proti družinskemu zakoniku, kjer je predstavljal stališče Sveta katoliških laikov Slovenije. Z njim sem se pogovarjala o izzivih družbenega udejstvovanju mladih katoličanov, odzivih družbe nanj in priložnostih, ki jih na tem področju prinaša prihodnost.
 
Maruša L. | ponedeljek, 14 maj 2012
Danes srečujem same pogumne ljudi. Deček, ki je bil v trgovini sam z mlajšim bratcem in mu je kupil sladoled. Gospa pri devetdesetih, ki se je vozila s kolesom in pri tem prav nič zaostajala za kolesarji v profesionalni opremi. Pogumna je bila punčka, ki je pustila, da sedim zraven nje in gledam njen jeziček, medtem ko izgovarja njene prav posebne glasove in tudi tista, ki je povedala, da gre na cepljenje, ampak, da ne bo nič jokala.
 
Mali deklici so nadeli etiketo »slabovidna«. Pravijo, da so me kot malo dojenčico operirali in kmalu za tem zapravili veliko količino denarja za očala, pod katerimi se je moj nos kar šibil. Očem je bilo treba povečati sliko, saj so očesni strokovnjaki namerili 30% vid. V sedmem razredu osnovne šole sem moj podaljšek telesa - očala, ki so bila hkrati meja mojega telesa - zamenjala za izrazito manj opazne leče. Glej ga zlomka, po meritvah sem z lečami videla še malo manj, a moje življenje je postalo veliko bolj znosno, človeškemu bitju prijazno. Čemu taka sreča, saj se nisem znebila moje »prizadetosti«, vid je bil le še slabši?
 
Jessica Cox je le nekaj let starejša od nas študentov. Stara je 29 let, je pilotka športnega letala, v roki ima diplomo, 2 črna pasova v Teakwondo-ju, vozniški izpit za avto, vodi svoje lastno podjetje in nastopa kot motivatorka po svetu.
 
Maja B. | petek, 04 maj 2012
Leto je naokoli in ponovno smo vstopili v maj, mesec posvečen Mariji, mesec šmarnic. Slovenski narod se je že od nekdaj rad obračal k Božji materi po pomoč, na kar kaže veliko število cerkva in kapelic, ki smo jih od samih začetkov krščanstva pa do danes postavili Mariji na čast
 
Maruša L. | četrtek, 03 maj 2012
Da bo tudi tvoj dan poln optimizma, radosti in zadovoljstva, ti poklanjamo nekaj lepih besed. Deljenje naprej je zaželeno. Dobro bo delo tudi tebi, kajti … »sreča je dišava, ki je ne moreš izliti na druge, ne da bi poškropila tudi tebe." (Neznan avtor)
 
Alison K. | torek, 01 maj 2012
To so besede Luce di Tolveja, ki je prišel  s svojo pretresljivo zgodbo pričevat mladim na škofijski dan mladih v Postojno.  »Čakamo Luca!« so bile besede večine mladih, ki so zjutraj ob ritmih glasbene skupine Svetnik čakali na veliko pričevanje.
 
Ančka P. | ponedeljek, 30 april 2012
In te confido, V Gospodu je moja moč, Ahol szeretet … je le nekaj izmed taizéjskih spevov, ki v teh dneh še posebej odmevajo v srcih mladih udeležencev mednarodnega taizéjskega srečanja v Ljubljani. Povezuje jih skupna molitev, gostoljubje družin, pri katerih so nastanjeni, in veselje ob medsebojnih srečanjih.
 
Ančka P. | sreda, 25 april 2012
Svet hiti. Zjutraj večina odraslih nekoliko zaskrbljeno pogleduje na uro ali telefon in upa, da tudi tokrat ne bodo zamudili v službo. Mudi se jim v službo, pa iz službe, pa spat … Hiti soseda. Rada bi bila med prvimi, ki bodo danes v trgovini. Ker mu ne preostane drugega, hiti tudi njen pes. Hitro stopica za njo - zgleda, kot bi bil na baterije. Hiti profesor na faxu, ker se mu spet dozdeva, da študentom ne bo uspel razložiti niti polovice »najpomembnejše« snovi …
 
M.P. | sreda, 18 april 2012
Danes je dan veselja – predvsem za številne osnovnošolce, dijake in tudi študente, ki jim ni bilo treba v šolo oz. na fakulteto. Šolniki, prenašalci znanja na nove generacije, namreč stavkajo. Razlogi so različni (in različno utemeljeni).
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 141 - 160 od 258

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti