Kalejdoskop
Zvone Kokalj | sobota, 08 september 2012
Pismo Zvonka Kokalja, Slovenca, ki dolga leta živi v tujini, je nastalo kot odgovor na članek narodnega ravnatelja za Slovence po svetu msgr. dr. Petra Štumpfa "Kardinal Rode, simbol Cerkve, ki straši" in kot pogled na dogajanje v Cerkvi na slovenskem.
 
Ivan J. | četrtek, 06 september 2012
Pravijo, da so bralne navade šolarjev vse slabše. Učitelji in profesorji tožijo, da se njihovi učenci in dijaki stežka prebijejo skozi obvezno literaturo, kaj šele da bi posegli po prostoizbirnem čtivu. Posledično postaja besedni zaklad vse bolj skop in prav tako besedno izražanje. 
 
Alison K. | nedelja, 26 avgust 2012

»Življenje Afričanov je sedenje v čakalnici.«

Ura je nepomemben predmet, besedna zveza »mudi se mi« ne obstaja. Današnji dan je podoben včerajšnjemu in prav tako tistemu ponedeljku pred dvema letoma. Življenski tempo Evropejca se tukaj razpolovi. Človek tako zna opaziti lepoto rdeče vijugaste prašne poti in minute nameni soncu, ki tone za puste savane.
 
M. L. | sreda, 22 avgust 2012

Niso sirote, zapuščenčki so …

Ne bom vas zapustil, sirot, prišel bom k vam. (Jn 14, 18)

Vidim deklice, vse imajo kratke lase, iz noska jim teče in nemirno se zibajo v lesenih stolčkih z mizicami. Rokice so privezane na mizo, nogice na stol. Komaj se premikajo. Prinesejo jim stekleničke. Nekatere deklice žejno pijejo, drugim pade steklenička na tla. Sploh ne jočejo. Nekatere sploh ne pijejo. Kot da ne pričakujejo ničesar več … Da, gledam dokumentarni film o kitajskih sirotah.

 
Bi se ti zdelo pravično, da bi nekdo, ki ne razume prebranega že prvič (skozi besedilo se mora vedno prebiti večkrat), postal direktor uspešnega in prepoznavnega podjetja? Kakšni občutki bi se prebudili v tebi, če bi dnevno-informativno oddajo na nacionalni televiziji vodil napovedovalec na invalidskem vozičku?
 
M&A | ponedeljek, 13 avgust 2012
V soboto sem bila na poroki. Poroka je res čudovit in enkraten dogodek, kjer si dva obljubita večno ljubezen in zvestobo. Ta ni bila nič drugačna v svoji edinstvenosti, zmotil pa me je en ali dva dogodka, ki sta mi dala misliti o Slovencih, slovenščini in pesmih.
 
Jerneja T. | petek, 10 avgust 2012
Vsakič, ko se odpravim v širni svet, pridem domov s podobnimi občutki. Seveda sem utrujena od dolgega potovanja, a hkrati zadovoljna, da imam možnost kam iti, polna volje do življenja in v pričakovanju novih izzivov!  Letos sem na potovanju po Škotski spoznala res nekaj zanimivih ljudi. Želim si, da njihove zgodbe spodbudijo vse mlade, da se odpravijo raziskovat lepote stvarstva izven domačega dvorišča in tako ugotovijo, kaj vse še lahko naredijo v svojem življenju!
 
Ančka P. | četrtek, 09 avgust 2012
Sladoledar, pravnik ali solinar – kateri je tvoj sanjski poklic? Si kdaj razmišljal-a, da bi postal-a smetar-ka?
 
M. P. | nedelja, 05 avgust 2012
V tujih medijih v člankih o športnikih pogosto omenjajo Boga. Slavni nogometaš je za uspešno kariero hvaležen Bogu, reprezentančni vratarrad moli rožni venec, plavalka moč za naporne treninge črpa iz osebne vere ... Podobnih novičk je, hvala Bogu, vse več. Zdi pa se mi, da v slovenske medije ne uspejo prodreti.
 
Na TV sem si ogledal ameriško satirično dramo Trumanov show (Weir, 1998), ki predstavlja namišljeno situacijo, pravzaprav namišljeni svet, v v katerem je resničen le on – Truman, vsi drugi ljudje na otoku pa so igralci v največjem tv showu vseh časov. Truman je pravzaprav edini, ki (vsaj sprva) ne ve za show, v katerem igra.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 121 - 140 od 258

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti