Kalejdoskop
Uredniška ekipa | petek, 23 november 2012
Nastop prestajanja kazni zapora je ena najbolj strašljivih izkušenj, ki si jih sploh lahko predstavljamo. Tam pogosto ni mnogo znanih obrazov, tisti, ki jih srečaš, so lahko najmanj neznani, nekateri so lahko celo nevarni.
 
Uredniška ekipa | četrtek, 22 november 2012
Vsi, ki delujejo v pravosodnem sistemu, imajo težko in nehvaležno nalogo. Na svojem potovanju so zavezani k iskanju ravnotežja med potrebami skupnosti, ki pogosto zahteva stroge kazni in potrebami množice posameznikov, ki potrebujejo priložnost za drugačne življenjske poti.
 
Uredniška ekipa | sreda, 21 november 2012
Družine zaprtih oseb in družine njihovih žrtev nosijo ekstremno težko breme. Ujeti so v dramo in obup, ki si ju niso sami nakopali nase. Soočati se morajo z grozo, da je eden izmed članov njihove družine odgovoren za bolečino, ki jo je povzročil sočloveku.
 
M. P. | torek, 20 november 2012
Popoldne me je presenetila novica, da je sodišče vse »velike ribe« iz afere Balkanski bojevnik spoznalo za nedolžne. Priznam, o aferi nisem najbolje obveščen in tudi vseh njenih zapletov nisem spremljal (morda v nasprotnem primeru nad razsodbo ne bi bil presenečen). A kolikor sem razumel, je šlo za sojenje združbi, ki se je ukvarjala s preprodajo prepovedanih drog, organi pregona pa so jih ujeli s prstom v marmeladi. Ker pa marmelada ni bila skuhana po prav(n)em receptu (beri: dokazi naj bi bili pridobljeni na nezakonit način), so, kot je v Sloveniji že kar stalna praksa, »velike ribe« oprostili, tiste manjše pa, ko je za »kurje tatove« običajno, obsodili.
 
Uredniška ekipa | torek, 20 november 2012
Ko danes molimo za vse tiste, ki delujejo v zaporih, se spominjamo težavnih pogojev, v katerih delajo, ko jim pogosto zmanjkuje časa in sredstev, kar ima pogosto posledice tudi v njihovem osebnem življenju. 
 
Uredniška ekipa | ponedeljek, 19 november 2012
Ta teden je teden zaporov, ko molimo za vse, ki so na kakršen koli način povezani s pravosodnim sistemom: za usmeritve, navdihe in osvežitve na njihovem potovanju ter za vizijo Božje pravičnosti in milosti, ki naj jih ohranja na tej poti. Teden zaporov je pobuda za molitev in pospeševanje zavedanja o potrebah zaprtih oseb in njihovih družin, žrtev kaznivih dejanj, zaporskega osebja in vseh tistih, ki zanje skrbijo.
 
ekipa za klepetalnico | sobota, 10 november 2012
»Ni lepšega občutka kot je ta, ko se kruh in vino pod mojimi rokami spremenita v Kristusovo telo in kri,« je v ponedeljkovi klepetalnici povedal naš gost, novomašnik Matevž Mehle, kaplan v Ribnici, kjer poleg maševanja, opravlja obiske v domu za ostarele, uči verouk, skrbi za pastoralo birmancev, sodeluje s skupino animatorjev in mladinsko skupino, skavti ter Društvom katoliške mladine.
 
je v ponedeljkovi klepetalnici povedal naš gost, novomašnik Matevž Mehle, kaplan v Ribnici, kjer poleg maševanja, opravlja obiske v domu za ostarele, uči verouk, skrbi za pastoralo birmancev, sodeluje s skupino animatorjev in mladinsko skupino, skavti ter Društvom katoliške mladine.
 
M. Ž. | četrtek, 01 november 2012
Danes je 1. november, ko praznujemo dan vseh svetih. Ta dan običajno vzamemo kot žalosten dan, ko obiščemo vse drage pokojne na pokopališču in se jih spominjamo. Spomini na pokojne babice, dedke, sestre, brate, mame in očetje nam privabijo solze v oči, zato današnji dan res ni vesel. K temu pripomore še turobno novembrsko vreme.
 
Metka Z. | četrtek, 25 oktober 2012
Moram priznati, da nisem »boh-ve-kakšen« specialist za glasbo in tudi kritik, kateremu gre zaupati nisem. :) Vseeno pa se mi zdi prav, da napišem nekaj o letošnjem Ritmu Duha. Ne za to, da bi ga kritizirala, ampak zato, ker se mi zdi prav, da opozorim na določene stvari, ki so mi dale precej materiala za razmišljanje. Splošno znano je, katere zvrsti sodijo v tako imenovano ritmično-duhovno glasbo (v nadaljevanju DRG). Vsi poznamo »velika« imena naših in tudi tujih avtorjev in tiste najbolj znane pesmi, ki jih tako radi izvajamo na mladinskih mašah, duhovnih vajah, skavtskih dogodkih, pa tudi kar tako, ko smo dobre volje v avtu ali med sesanjem dnevne sobe. No, zate, ki to bereš, ne vem, jaz pa si pojem in žvižgam razne DRG pesmice. Kar povprašajte moje bližnje, včasih jim grem pošteno na živce, ko več dni ne zamenjam »plošče«. :)
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 101 - 120 od 258

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti