Študentska skupina
Petra Gregorc | sreda, 09 december 2009
Vse od osamosvojitve leta 1991 imata Slovenija in Hrvaška nerešena mejna vprašanja na kopnem in morju. Reševanje teh vprašanj pa otežujejo in zavlačujejo tako ključni dokumenti (npr. katastri), ki so pogosto neskladni in neveljavni, kot tudi politični interesi obeh držav in EU. Zato sta se Slovenija in Hrvaška s podpisom arbitražnega sporazuma 4. novembra v Stockholmu zavezali, da bodo spor reševali arbitri, ponujena rešitev, dobra ali slaba, pa bo dokončna.
 
Peter Cvar | ponedeljek, 09 november 2009
V današnjem času lahko v evropskem prostoru opazimo poplavo resničnostnih šovov. Od tega, da  družini zamenjata ženi, za pomoč pri vzgoji pokličejo super varuško, iščejo sanjskega  partnerja/ko, gradijo hišo. Skratka kamere so se pretihotapile v skoraj vse pore človeškega bivanja. V Sloveniji je trenutno najbolj aktualen šov Kmetija slavnih. Ob tem se nam zastavlja vprašanje zakaj so pravzaprav tovrstne oddaje tako gledane.
 
Simon Purger | ponedeljek, 19 oktober 2009
V ponedeljek, 12.10., sem se kot zgleden državljan, ki mu je mar za svoj narod, udeležil javne razprave o novem družinskem zakoniku v Državnem zboru RS. Vzdušje je bilo napeto, misli so kresale besedne iskre. Kaj je družina? Kdo lahko posvoji otroke? Kaj je za otroke najboljše? Glas tistih, ki so bili proti novemu zakoniku, je bil jasen in številčen. Toda, glej ga zlomka, novice v medijih so dogajanje »po svoje« raztolmačile, če so sploh ga!
 
mladi.net | ponedeljek, 12 oktober 2009
»Preletel sem Sobotno prilogo, prebral pisma bralcev v Družini, sploh pa redno spremljam siol.net, rtvslo.si in podobne spletne strani. Rad bi si izoblikoval svoje mnenje, razumel dogajanje v družbi in v razmišljanje vključil tudi Sveto pismo. Je na mladi.net kdo s podobnimi željami?«
 
mladi.net klepetalnica | četrtek, 22 maj 2008

"Vsaka družina je lahko dobra, če je v procesu rasti... Ta rast se odraža v odnosu do partnerja, do otrok, do bližnjih, in tudi do Boga. Če rasti ni, je iz dneva v dan večja katastrofa."
Se strinjaš? Morda pa ne? No, zamudil/a si priložnost da poveš svoje mnenje o družini v klepetalnici ta mesec. Lahko pa si prebereš povzetek klepeta na:

 
Gašper Blažič | ponedeljek, 31 marec 2008

Študentska skupina Mladi.net se je sredi decembra lani ukvarjala z vprašanjem podobe Cerkve dandanes in kako lahko kristjan vpliva na podobo Cerkve v javnosti.

 
Janez Cergolj | četrtek, 13 marec 2008
Tokrat smo pri verouku Mladi.net razmišljali o prostem času. Na prvi pogled sama tematika ni skrivala kosti za glodanje, a to se je tekom našega pogovora spremenilo hitreje kot vreme v Londonu.
Fotografiranje, sprehodi, šport, dobra družba, izlet ali pa ob popoldanska kava. Malo izven tokratne tematike je bila ugotovitev, da je za dobro družbo potrebna vsaj ena punca v skupini. Wink
 
Mojca Petovar | sreda, 05 marec 2008
Si se že kdaj zavedel, da takoj, ko nekoga spoznamo, ga običajno vprašamo: »Kaj pa ti delaš?« ali pa morda »Kaj pa ti študiraš?«, kar je nekako isto. Podatek, kaj nekdo dela, nam pove, kaj ga zanima, kako je izobražen, določi temo nadaljnjega pogovora, morda se iz njega rodijo celo novi projekti …
 
Ana Krašna | sreda, 30 januar 2008
Jaz sem seveda dobro vzgojen, kaj pa ti? Misliš da večina ljudi ni dobro vzgojenih? V študentski skupini smo se pogovarjali o tem, kako poteka vzgoja, kako se bomo znašli v vlogi vzgojitelja in še kaj :).
 
za študentsko skupino Alexander Jerman | četrtek, 29 november 2007

drevozivljenja.gif Za dober uvod smo si poskušali odgovoriti na vprašanje "ali naj se Cerkev (kot institucija) odziva na dogajanja v družbi" in med sabo prišli do podobnih odgovorov. Strinjali smo se, da se Cerkev kot ustanova z moralnimi in etičnimi načeli mora na nekatere dogodke odzivati, toda za druge mislimo, da se ji ne bi bilo treba (uradno) izreči. Hitro smo trčili v konflikt Cerkev - ustanova vs. Cerkev - ljudje. Poskušali smo si na hitro razjasniti, kakšna je vloga predstavnikov Cerkve (škofov) in kakšna je vloga posameznika ...

 

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti