Razmišljanja
Računalniška tehnologija nam danes ponuja širok spekter programov, dostop do raznih spletnih strani itd., namenjenih komunikaciji pa tudi zabavi. Ali si se kdaj vprašal/-a, kako vplivajo na tvoje odnose, življenje; te oddaljujejo ali zbližujejo z drugimi?
 
Tanja B. | sreda, 15 februar 2012
... morda bi celo izginil za nekaj časa, dokler se svet ne odloči, da bo zopet prijazen. Dokler ne bo občutek osamljenosti nehal težiti tvoje kosti.
 
Meta Ž. | sreda, 08 februar 2012

Zjutraj vstanem, pogledam skozi okno, grem v kuhinjo, kjer pojem zajtrk, potem se grem malo umit v kopalnico, se preoblečem in sedem za mizo, ki je polna samih knjig.

Dan je podoben dnevu.

 
Uredniška ekipa | četrtek, 02 februar 2012

Mati Terezija je nekoč rekla: »Najhujša oblika revščine je osamljenost in občutek neljubljenosti.«

Smo bili že kdaj tako obupano osamljeni, da je bolelo? Kajti po nekaterih podatkih naj bi bila osamljenost ravno to – družbena bolečina, ko čutimo praznino in samoto in nas naš psihološki mehanizem opozori, da iščemo družabne stike.

A naša nova tema ne bo samo priročnik 10 korakov do boljšega družabnega življenja … 

 
Zdenka P. | sobota, 21 januar 2012
Ljudje od nekdaj hrepenimo po sreči, pri tem pa pogosto pozabljamo, da je srečo težko definirati in da je le-ta odvisna od percepcije, želja in načina življenja posameznika. V modernih družbah se sreča večinoma povezuje s premoženjskim statusom posameznika.
 
Mateja B. | sreda, 18 januar 2012
Življenje brez omejitev je naslov knjige Nicka Vujičića, moža, ki se je rodil brez rok in nog, pa vendar živi srečno in izpolnjeno življenje. Danes je Nick tudi uspešen govornik, ki po svetu širi svoje sporočilo, katero ljudi poziva naj najdejo namen svojega življenja, ne glede na ovire, ki jim stojijo na poti.
 
Andreja B. | sobota, 31 december 2011

Bučne zabave na odprtem, prireditve, hrup, pokanje pirotehnike, odpiranje penine … vas na kaj spominja? Novo leto je pred vrati.

Novo leto je v starem ljudskem izročilu označevalo čas, ko se je nekaj »začelo na novo« npr. je nek pridelek postal užiten, se je dan začel daljšati, se je na nebu ponovno pojavilo neko znamenje, zvezda. Tako so Egipčani novo leto praznovali okoli 20. julija, ko se je na nebu pojavil Sirij, t. i. pasja zvezda (kot zanimivost: od tod izraz ˝pasji dnevi˝ za vroče julijske dneve).

 
Anja B. | sreda, 28 december 2011

December je mesec in zima je letni čas, ko se zvrsti največ prazničnih dni. Zakaj?

Kako so se prazniki sploh oblikovali, kdaj so se začeli praznovati? Kaj beseda praznik sploh pomeni?

Pred davnimi leti si ljudje niso znali pojasniti raznih naravnih dogajanj, zato so jih pripisovali višjim silam, božanstvom. Niso poznali koledarja, raje so se ravnali po soncu ali luninih menah, v nekaterih deželah so se orientirali po suhih in deževnih obdobjih, po lovu in selitvah ptic …

 
Zdenka P. | sobota, 24 december 2011
Božič je tradicionalni praznik v cerkvenem koledarju, ki ga v katoliških, protestantskih in večini pravoslavnih cerkva praznujejo 25. decembra kot spomin na rojstvo Jezusa Kristusa. Ob omembi besede božič pa se ljudje poleg krščanskega obredja, povezanega s tem praznikom, spomnimo tudi na marsikatero stvar, ki spremlja samo praznovanje ali pripravo na praznovanje omenjenega praznika. Tako se bomo v tem članku posvetili različnim običajem, legendam in konkretnim stvarem, ki spremljajo božič.
 
Maja. B. | sreda, 14 december 2011
December je. Nad hišami lebdi napev božičnih pesmi, na sprehodu po mestu nas spremljajo podobe okrašenih ulic in izložb, vrvež ljudi, ki tekajo po nakupih, vonj kuhanega vina in drugih dobrot, za piko na i k tej idili manjka le še sneg.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 81 - 100 od 208

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti