Razmišljanja
Želim, da bi bil najin prvič popoln. Želim si, da bi si oba tako želela in da naju po tem zaradi tega ne bi pekla vest. Želim si, da bi bil to začetek najinega življenja skupaj in da bi pomenilo isto za oba; da postaneva mož in žena in da je to prava zaveza pred Bogom.
 
Bila je ljubezen na prvi pogled. Ona je imela petnajst let, on osemnajst. Začela sta se spoznavati, družiti, pogovarjati … Hormoni so začeli divjati, zaljubljenost se je začela razvijati v pravo ljubezen in pojavljati so se začela vprašanja o spolnosti, ljubezni, poroki, veri. Vmešali so se starši in zanimiva so postala tudi vprašanja o tem, kako na vse to gledata  Cerkev in Sveto pismo …
 
Jerneja T. | nedelja, 12 avgust 2012
Ko se pari pripravljajo na poroko, so pogosto deležni opazke: »Kdo se pa še danes ženi!?« Resnično, zakaj bi par poročil, če lahko živi na koruzi? Prihraniš velike vsote denarja, živcev, časa. Zakaj bi bil kdo pripravljen vse to žrtvovati za list papirja!?
 
uredniška ekipa | torek, 31 julij 2012

Jaz, Veronika, vzamem tebe, Jan, za svojega moža. Obljubljam, da ti bom zvesta v dobrem in slabem, v obilju in revščini, v bolezni in zdravju, od tega dne naprej, dokler naju smrt ne loči.

Zakaj bi se poročila? Zdi se mi bolje, da najprej živiš z nekom, saj ga tako bolj intimno spoznaš in se lažje odločiš, ali lahko živiš z njim ali ne. Zakaj bi se najprej poročila in potem ugotovila, da sploh ne morem živeti z njim?

 
Jerneja T. | torek, 24 julij 2012

Pomisli na svoj najsrečnejši trenutek življenja. Je to trenutek, ko si doživel olajšanje, ker se je vse dobro izteklo? Je to trenutek, ko si spoznal ljubljeno osebo ali trenutek, ko si doživel nekaj, kar je popolnoma spremenilo tvoj pogled na svet? Pomisli še na to, kakšno je bilo tvoje življenje pred tem najsrečnejšim dogodkom.

 
Alison K. | petek, 20 julij 2012

V enem izmed prejšnjijh člankov lahko preberemo, da je na svetu enako dobrega, kot zla. Morda to dejstvo drži. Še vedno pa je samo od tebe odvisno, v katero stran bolj strmiš. Iščeš v življenju pozitivne stvari, pa naj bodo še tako majhne in na videz nepomembne? 

 
Ivan J. | sreda, 11 julij 2012
Mnogi radi začnejo dan tako, da se seznanijo s tem, kakšno je aktualno dogajanje pri nas in po svetu. Nekateri bodo pogledali jutranja poročila, nekateri bodo za to uporabili internet spet drugi pa sveže dostavljen časopis. Vsak si poišče sebi ljub način do informacij še preden odhiti v nov dan.
 
Zdenka P. | ponedeljek, 09 julij 2012

Sreča ni v glavi in ne v daljavi,

ne v žepu ali pod palcem zaklad.

Sreča je, če se delo dobro opravi

in če imaš koga rad.

(Tone Pavček)

 
Uredniška ekipa | sreda, 04 julij 2012

Sreča se je zapeljati do Bleda in skočiti v Blejsko jezero. Je rožica od skritega prijatelja.  Je poljub na lice od cimre. Je vesel in glasen pozdrav, ko prideš domov. Sreča je, ko ti prijatelj stoji ob strani, ko skrbi zate, ko si bolan, ko ti pošlje razglednico s tisoč in enim nasmehom.  Sreča je, ko ti nečakinja skoči v naročje in se privije k tvojemu vratu; ko ti prinese oblačila od svoje mame, da ne bi nosil ti prevelikih. So našobljene ustnice, pripravljene dati ˝lupčka˝.

 

 
Alison K. | četrtek, 28 junij 2012
Če bi me kdo vprašal, kateri je najlepši del mojega življenja, ne bi potrebovala časa za razmislek. Vsekakor sta bila najbolj pisana tista dva meseca, ki sem ju preživela na misijonu. Leta 2009 med Indijanci v Paragvaju in leta 2011 med ruandskimi sirotami.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 61 - 80 od 208

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti