Razmišljanja
Marko Mohor Stegnar | nedelja, 16 junij 2013
Objavljamo drugi del razmišljanja o nesmrtnosti telesa in dupe. Smrti se ne da kljubovati, ne moremo se ji izogniti. Popolno izničenje človeške osebe bi pomenilo tudi izničenje duše. Duša pa ima duhovne razsežnosti, kjer zakon časa ne velja. Nesmrtnost tudi ni možno doseči v slavi, ali v pomnenju drugih ljudi, ker nobena civilizacija ni večna. Tudi pravičnost ne more utemeljiti nesmrtnosti. Pravičnost je posledica dobrega, ki je časovno omejeno v življenju. Zato pa potem ne more biti vzrok nesmrtnosti. 
 
Marko Mohor Stegnar | četrtek, 13 junij 2013

Nihče izmed nas ne ve zanesljivo, kaj bo z njim po smrti. Ker po smrti telo propade bi lahko sklepali, da je po smrti izničenje. Človeka pa ne sestavlja le fizični del – telo, ampak tudi duhovni – duša. Kakor se v fizičnem svetu telo ne izniči, ampak razgradi, tako se tudi duša ne izniči, ampak obstaja naprej. Če pa po smrti obstaja naprej, živi posmrtno življenje. Kristjani verujemo, da nas bo Bog obudil k večnemu življenju. 

 
Sedim na domačem balkonu, zunaj končno sije prijetno toplo sonce v ozadju pa se mi vrti pesem Začni živeti sedaj, ki jo izvajata Robi Rolih in Sašo Mugerli …
 
Ne vem, koliko od vas pozna Almo M. Karlin. Sama sem se najprej srečala z njo, ko sem kot srednješolka hodila mimo njenega kipa v Celju. Tam, kjer zdaj stoji McDonald's, je nekoč stala rojstna hiša Alme M. Karlin. Bolj sem se začela zanimati zanjo, ko sem dobila v roke njen prvi del potopisa - Samotno potovanje v daljne dežele: tragedija ženske. V njem opisuje prvi del potovanja okoli sveta, ki je sicer trajalo osem let. Začela sem prebirati druga njena dela in dela o njej ter izvedela veliko zanimivih delčkov njenega bogatega življenja.
 
T. P. | sreda, 08 maj 2013
Vloga moškega in ženske se v družbi spreminja, vendar se vloga moškega spreminja bolj neopazno in ne tako v soju žarometov kot vloga ženske. Zakaj? Ženske so doživele opazen premik od podrejenosti možu in zaprtosti v zasebni sferi do neodvisnosti in vstopa v javno sfero. Moški pa so že od nekdaj bili na položajih odločanja in tu so še danes, vendar se je njihova vloga spremenila.
 
Uredniška ekipa | ponedeljek, 06 maj 2013
Družba se nenehno spreminja in s tem se spreminja tudi vloga posameznika v njej. Spreminja se tako vloga moških kot tudi vloga žensk. Razlike med spoloma so bile vedno pereča tema debate, kateri težko prideš do konca, kaj šele, da bi se vsi med seboj strinjali. 
 
T. P. | petek, 03 maj 2013
Mladost je kot cvet. Najprej je sramežljiv in se plaho ozira v svet, potem pa se razcveti v vsej svoji lepoti. Tako je tudi z mladostjo. Ko mine začetna plašnost, postane razigrana in živahna. V svet se ozira z velikimi očmi, ki so polne radovednosti in zanimanja. Pridejo dnevi in meseci, ko mladostne oči vidijo vse v sivi barvi, ampak tudi takrat čez nekaj časa posije sonce in že mladost zopet uzre pisane barve.
 
Alison K. | petek, 15 marec 2013

Vrednote so temelj življenja. So ograja na naši poti, da se je oprimemo, da ne pademo, da ne zaidemo. Vrednot je veliko. Vsak ima svojo, ki mu pomeni največ, jo išče v drugih in neguje v sebi.

Pet prijateljev sem prosila naj na listek napišejo njihovih pet najpomembnejših vrednot. Bele lističe so popisale besede: ljubezen, družina, prijateljstvo, mir, vera, denar … Vsak ima pač svojo lestvico vrednot.

 
Alison K. | sreda, 27 februar 2013
Avgust 2013 bo zabeležil 29 let Marijinih prikazovanj v Medžugorju. Še vedno smo deležni te milosti, njenih obiskov na zemlji ter sporočil, ki nam jih posreduje po vidcih. Le kaj jo žene med to bedo, greh in trpljenje? Ali ji ni v nebesih tisočkrat lepše in lažje? Prihaja zato, ker nas ljubi, ker nas želi odrešiti, ker želi, da se približamo njenemu Sinu. 
 
Ko so filozofa M. Bubra vprašali, zakaj sploh veruje v Boga, je dal zelo pomenljiv odgovor: Če bi to bil Bog, o katerem bi lahko samo govorili, ne bi verjel; ker pa je to Bog, s katerim se lahko pogovarjamo, zato verujem”. Zelo poenostavljeno lahko rečemo, da ima vera dve osnovni razsežnosti: z Božje strani je zastonjski dar, z naše strani pa si moramo zanjo prizadevati tudi sami. 
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 41 - 60 od 208

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti