Razmišljanja
Maruša Obreza | sreda, 09 januar 2008
Ima vaš najboljši prijatelj SPET rojstni dan, ideje pa si izčrpal že pred tremi leti? Rad bi mu poklonil nekaj, kar bo ostalo za večno in ne le na polici, kjer bo sem in tja ob brisanju prahu opomnilo spomin, da je to tvoje darilo za njegovih (koliko že?!) let. Kaj če bi bilo tokrat darilo dogodek, ki se le posname na film, a z zlatimi črkami zapiše v srce?
Nekaj preverjenih idej (lahko izvedljive v dijaških in študentskih domovih) …
 
škof dr. Marjan Turnšek | nedelja, 23 december 2007
Dragi mladi!

Spomniti vas želim na božični čudež Božje ljubezni.
Pri polnočnici slišimo zgodovinsko oznanilo: »Tudi Jožef je šel … da bi se popisal z Marijo … Ko sta bila tam, so se ji dopolnili dnevi, ko naj bi rodila ... Danes se vam je v Davidovem mestu rodil Odrešenik, ki je Kristus, Gospod« (Lk 2,4-6.11).
 
Marko Kržišnik | petek, 21 december 2007

V sredo sem bil v Ljubljani. Odšel sem po nakupih in nemalo sem bil presenečen, ko sem v enem izmed trgovskih centrov bil na blagajni obdarjen z mandarinami. In to kar tako, za lepši december. Pozabil sem že na težo dneva, ko sem se bližal centru mesta in sem se srečal s šestindvajsetimi kilometri lučk. V vedrem razpoloženju sem se smejal zamisli, da so verjetno vsi trije dobri možje stopili skupaj in obdarili vse stanovalce in obiskovalce naše prestolnice.

 

 
mladi.net | petek, 14 december 2007

Mladina kritizira, mladi.net argumentira.

»Popraviti« svet – utopija? Morda pa ne.

Še posebej, ker se vedno več dogaja ... (klikni na Dogaja se )
 
 • Andreja Ličen | ponedeljek, 02 april 2007

  {mosimage}Veliki teden je pred nami, teden globoke hvaležnosti, da je Bog s toliko
  ljubeznijo trpel za nas. Naj bo ta križev pot, ki se bo vrtel v duhovni oazi,
  priložnost za razmišljanje o Njegovi neskončni ljubezni do nas. Mogoče se
  boš v njem našel, našel kot tisti, ki hoče biti pomemben, ki svobodno
  razmišlja in ima svoje poglede na svet. Mogoče se boš našel v besedah
  tistega, ki noče sprejeti svojega križa in hoče delati tako, kot misli, da
  je prav. Skušaj biti odprt tudi za besede, ki jih prav tebi sporoča Jezus.
  Vedno znova te kliče in vabi na pot svobode in resnične ljubezni. Vztrajaj,
  ljubi.


  Naj bodo ti dnevi velikega tedna blagoslovljeni!

   
 • mladi.net | ponedeljek, 12 marec 2007

  Da, ti ki to bereš, skoraj gotovo se imaš za Kristusovega učenca. Verjamem, da te privlači (saj tudi mene!). Toda to ni dovolj. Smile

  {mosimage}Kako težko je živeti 'po Kristusu' vemo vsi. Tako znano mi zveni (pa vendar tako narobe): 'Poglej ga, saj je kristjan, pa ni nič boljši!'. Sprašujem se, kako živeti, da bodo ljudje verjeli evangeliju. Tistemu, živemu. tistemu, ki ga lahko živi vsakdo. (Pa ga lahko živi vsakdo?)

  Kaj nam Jezus pravi na krajo programske opreme (je nemogoče brez), kaj na bele laži (saj nobenmu ne škodim), na plonkanje v šoli (to itaq vsi delamo), izkoriščanje študijskega časa (kdaj pa če ne zdaj, ko sem mlad?) in našo 'osebno različico krščanstva' (jaz vem najbolš!)?   Pa še na globalno segrevanje, mejo s hrvati in še in še?

  Zdi se, da o takih stvareh molči? Odločil sem se, da počasi poiščem odgovore na nekatera vprašanja. Daj jih še ti!

   
 • mladi.net | sreda, 07 marec 2007

  {mosimage}

  Pa jih imamo! Rezultate ankete namreč, ki je cel mesec stala ob levi strani nad duhovno oazo in čakala izpolnitve :).

  Mladi.net je hvaležen vsem, ki ste si vzeli čas, in poklikali anketo, upamo, da bo postal tudi zaradi tega nas portal zanimivejši, in pestrejši.


   
  P. Peter Coates, Vir: Catholic.net | petek, 26 januar 2007

  dialog

  (čeprav je razmišljanje nemenjeno zakoncem, je aktualno ze vse mlade) 

  Opazujte vaše mladostnike, ko govorijo po telefonu. Pomembna je komunikacija, povezanost z drugim, ne toliko vsebina pogovora. Komunikacija v zakonu je zahtevna, saj se moramo zelo boriti, da bi nas drugi poslušal. To je pravi izziv za zakonce. Nekdo je dejal, da nas je Bog ustvaril z dvema ušesoma in enimi usti zato, ker je poslušanje dvakrat bolj pomembno in težje od govorjenja. Ne znamo poslušati.

  Neki mož je prišel do zaključka, da njegova žena postaja vse bolj gluha. Ko se vrne domov, vstopi skozi zadnja vrata in reče ženi: »Draga, ali me slišiš?« Nato se ji približa in ji spet reče: »Draga, ali me slišiš?« Takrat pa se ona obrne in mu odvrne: »Že trikrat sem ti rekla, da te slišim!«

  Komunikacija je urjenje v poslušanju. Poslušamo pa predvsem s srcem in ne toliko z ušesi. Če hočemo nekoga poslušati, moramo imeti pred očmi, da je tisto, kar mi drugi hoče povedati, bolj pomembno od mojih trenutnih misli.

  Poslušanje zahteva žrtvovanje. Če hočemo biti pozorni do drugega, se vživeti vanj, moramo pozabiti nase. Prav zaradi tega ne znamo poslušati in s tem oviramo komunikacijo.


   
  << Začni < Nazaj 11 Naprej > Konec >>

  Rezultati 201 - 208 od 208

  Napovednik dogodkov

  No events


  Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti