Razmišljanja
Jure P. | nedelja, 03 avgust 2014

Moja družina je šla na morje, babica je šla na dopust v Belo Krajino, jaz pa sem raje vzel svoj veliki rdeči nahrbtnik in očetove pohodne čevlje, nekaj »cunj«, pa sem šel z veselo druščino v hribe. Na Uskovnico!

 
uredniška ekipa | sreda, 30 julij 2014

Poletje je, tako kot ostali letni časi, svojevrstno in zanimivo obdobje. Mnogim omogoča, da zaživijo nekoliko drugače kot so med letom.  Za šolarje je to lahko čas, ko si oddahnejo od preživljanja dopoldanskega časa v šolskih klopeh in se intenzivneje posvetijo svojim hobijem in interesom,  nekateri zaposleni izkoristijo čas za dopust in polnjenje baterij, da se sveži in polni motivacije vrnejo na delovno mesto, spet drugi pa ta čas izkoristijo ravno za bolj intenzivno delo. 

 
Eva G. | sreda, 16 april 2014
Kljub temu da je slovenski pregovor v naslovu precej realističen, morda celo pesimističen, je pomlad priložnost za optimizem. Za zagon ob novem začetku, veselje ob novih možnostih in za dobre spremembe, za katere napoči pravi čas, da se začno udejanjati. Tudi v naravi je tako.
 
Uredniška ekipa | ponedeljek, 10 marec 2014
Zimske olimpijske igre so mimo, bliža se pomlad. Pa vseeno, spomnimo se na občutke, ki smo jih v sebi doživljali, ko so naši športniki kar nizali medalje. Je bilo to občudovanje, ponos? Z veseljem smo brali tudi tuje medije, ki so nas Slovence opisovali z lepimi besedami. V teh trenutkih je večina občutila še večjo pripadnost našemu narodu.
 
Zdenka P. | ponedeljek, 27 januar 2014
To je stavek, ki ga v današnjem času večkrat slišimo iz ust preveč samokritičnih najstnic. Res je, da je (pretirano) namenjanje pozornosti svoji teži in zunanjemu videzu nasploh značilno za določeno obdobje v človekovem odraščanju, hkrati pa to mišljenje simbolizira modne smernice današnjega časa. A vedno ni bilo tako. Pravzaprav je večino človeške zgodovine ženska zaobljenost predstavljala plodnost oz. lažje rojstvo otrok in je bila kot takšna spoštovana ter čaščena. Pa pojdimo lepo po vrsti.
 
Maja B. | torek, 21 januar 2014
Danes si življenja brez poznavanja angleščine skorajda ni mogoče predstavljati. Pa vendar, ste kdaj pomislili, da se bodo morda čez stoletja ali še prej naši potomci namesto angleščine v šoli učili španščine kot prvega tujega jezika? Svetovni oziroma vsaj evropski jezikovni primat si je skozi zgodovino že izmenjalo nekaj jezikov in prav gotovo tudi angleščina ne bo za vedno obdržala status globalnega jezika, ki si ga je izborila pred manj kot stoletjem.
 
Uredniška ekipa | četrtek, 09 januar 2014
Januarsko temo s težo bomo posvetili normam, ki nam krojijo življenje, če se malo ekstremno izrazimo. Zakaj je temu tako? Norma je skupek trajnih pravil obnašanja in določa naše vedenje v vrsti sorodnih situacij. Kako naj se torej obnašam na sestanku, avtobusu, na pogrebu, kako naj se oblečem, kaj naj rečem – vse to določajo norme. 
 
Gašper K. | ponedeljek, 06 januar 2014
Jezik je super stvar. Pa ne ta v ustih. No, tudi ta je nepogrešljiv! Vendar govorim o jeziku kot sredstvu sporazumevanja med ljudmi (in, deloma, nekaterimi živalmi), o povezani verigi besed, ki jih s pomočjo glasilk in ustne votline spravimo v zvočno valovanje, ki potem potuje do ušesa ogovorjenega, ta pa si zvok, ki ga sliši, spet prevede nazaj v misli. Čudovito! Le kdo si je to izmislil?
 
T. P. | nedelja, 22 december 2013
Ko izgovorim besedo rojstvo, se mi v mislih naslika dojenček, ki leži v maminem naročju.  Nebogljen je, a vendar varen v rokah, ki ga imajo neskončno rade. Rojstvo pomeni nov začetek – začetek novega življenja, ki bo pustil svoj pečat v svetu. Morda bo ta pečat neznaten, a vendarle bo živel v spominu ljudi, ki jih je imel rad.
 
Ines Č. | petek, 13 december 2013
Mislim, da vsi približno poznamo potek ustanovitve novega podjetja ter količine financ, truda, dela in časa, ki ga je potrebno vložiti. Toda v sedanjih naprednejših časih, ko vse deluje v smeri hitrejšega in lažjega razvoja, ki ga v veliki meri omogoča učinkovito povečano medsebojno povezovanje, se je za tudi to področje našla bližnjica.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 21 - 40 od 208

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti