Razmišljanja
Meta Žgur | četrtek, 27 november 2008
Liffe je letos potekal že devetnajstič in nam ponujal filme vseh žanrov, zaradi česar je privlačil tako mlade kot tudi starejše filmske občudovalce. Vstopnice so bile večinoma razprodane in vzdušje v dvoranah, zapolnjenih do zadnjega kotička, odlično.
 
Piše: Maruša Lesar | torek, 25 november 2008
»Če imaš rad življenje, ne zapravljaj časa. Kajti čas je snov, iz katere sestoji življenje.«
Ker smo ljudje sila nenavadna bitja, sila nenavadno ravnamo s časom, ki ga imamo. (Oziroma ga nimamo. Kajti čas obstaja neodvisno od nas.) To nenavadno ravnanje s časom se pri večini ljudi odraža v dveh skrajno različnih oblikah vedenja. To sta vzorca, ki ju živimo ...
 
Ana Krašna | četrtek, 13 november 2008
Najbrž se vam se ni zgodilo (ali pa morda ja in se vam je zdelo se imenitno), da ste prišli k pouku ali na predavanje, pa ste ugotovili, da ga tokrat ni. Razlogi, zakaj je odpadlo, so različni. Vsekakor pa grem stavit, da vam ni velikokrat odpadlo zato, ker bi profesorji stavkali. 
 
Urška Čuk | sobota, 01 november 2008

Pravkar so se poslovili sorodniki. Brat mojega starega očeta je prišel z družino na grob svojih staršev, bratov in sester in spotoma so se, kot vsako leto, ustavili tudi pri nas. Medtem ko sem z njimi klepetala in obnavljala vezi, sem za trenutek pomislila na to, da je življenje res lepo.

 
Gašper Blažič | torek, 08 julij 2008
Pravzaprav kar ne morem verjeti, da ima spletni portal mladi.net za seboj že pet let delovanja. Včasih se mi zdi, kot da se je zgodovina omenjene spletne strani začela šele včeraj. A ko pomislim, koliko dogodkov, zapisov, obrazov in nenazadnje tudi oblikovnih sprememb se je že zvrstilo na spletnem naslovu www.mladi.net, se zavem, da ima omenjena spletna stran za seboj kar precejšnjo »kilometrino«.
 
Ana Krašna | sreda, 04 junij 2008
Najbolj pričakovan čas, ko smo bili še v osnovni šoli, je bil tisti, na katerega kot študentje najbolj neradi pomislimo. Povejte mi, no, za koga, ki z veseljem pričakuje sedenje v kakšni knjižnici od 8.00 zjutraj do 9.30 zvečer, obložen s študijsko literaturo, za računalnikom, medtem ko se dnevi, obkroženi z rdečim, bližajo z vrtoglavo hitrostjo?
 

Želimo vam, da bi Jezusa iskali na pravem kraju.

Veselo veliko noč!

 

 
Kristina Krašna | petek, 21 marec 2008
Nekdo je rekel, da ima hrana v krščanstvu velik pomen. In imel je prav. To se še posebej kaže v velikonočnem času, ko smo nekaterim jedem dodali simbol Jezusovega trpljenja.
 
p. Tomaž Mikuš DJ | četrtek, 20 marec 2008
Dramatično odstiranje in poljubljanje križa na veliki petek je bilo uvedeno v latinsko bogoslužje v sedmem oz. osmem stoletju in ima svoje korenine v tradiciji Jeruzalemske cerkve, ko so častili ostanke križa, na katerem je bil križan Jezus Kristus.
Preberi si, kako o 'poljubu križa' razmišlja p. Tomaž Mikuš!
 
p. Tomaž Mikuš DJ | četrtek, 20 marec 2008

Beseda PASHA izhaja iz hebrejske besede PESAH in v glagolski obliki pomeni »iti mimo«, »prizanesti«. Pasha velja za največji starozavezni odrešenjski dogodek, rešitev izraelskega ljudstva iz egiptovske sužnosti. Tega dogodka so se Judje spominjali z obredom pashalne večerje.
Preberi si, kaj je to pashalna večerja!

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 181 - 200 od 208

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti