Razmišljanja
Vlada Republike Slovenije je nedavno podala predlog novega družinskega zakonika, v katerem naj bi še bolj zaščitili otrokove pravice in koristi, obenem pa radikalno posega v pojem družine. Po novem naj bi namreč za družino veljala vsaka oblika skupnosti vsaj enega starša z otrokom. Zakonska zveza naj ne bi bila več definirana kot zveza moškega ali ženske, pač pa kot zveza dveh odraslih, ki sklenejo zakon, torej se bodo po novem lahko poročali tudi istospolni partnerji.
 
Uredniška ekipa | petek, 16 oktober 2009

»Mami, oči, rad vaju imam.«

»Mami, kdaj bomo …« »Ne vem, vprašaj mamo.«

»Oči, ata, zakaj …«

V luči še svežega predloga novega družinskega zakonika bomo ta mesec razmišljali o družini (o njenem pomenu, zgradbi …), o tem, komu naj bi novi zakon sploh koristil, kaj si mislimo o njem in kaj pravzaprav pomeni sprejetje takšnega zakona, ki ga je sedaj sprejelo le pet svetovnih držav, za našo državo in njeno podobo v svetu.

 
Stanko Fajdiga | petek, 25 september 2009
Dvomite, da so počitnice od Boga? Trdim, da nam jih On podarja. Za dušo in za telo. Za celega človeka. - Ali pa jih ni! Za telo, da se odpočije in okrepi. Za dušo, da se očisti in poživi. Kot studenec, ki ga je treba kdaj pa kdaj očistiti in poglobiti, da je voda spet čista in bistra. Kot baterija, ki jo je treba občasno priklopiti na vir energije, da se napolni in spet lahko služi. Kot struna na instrumentu, ki jo igralec umiri, da zmore dobro začeti novo melodijo...
 
Uredniška ekipa | sreda, 23 september 2009
Sedaj, ko se novo študijsko leto nezadržno približuje, se lahko ozremo na skoraj minule počitnice in pogledamo, ali so bile v Bogu ali brez Njega. Morda smo izključili Tistega, ki nas brezmejno ljubi in tako naše počitnice niso dobile prave barve. Iskali smo in iskali stvari, ki bi nam popestrile dneve, se spraševali kaj manjka, vendar smo ostali samo pri doživetjih ovekovečenih z zajetnim šopom fotografij, ki jih bomo kmalu pozabili. Če smo v naše veselje, potovanja, jok, nova doživetja vključili Boga, potem so bile počitnice pisane in popolne kot mavrica.
 
Tanja | torek, 15 september 2009

Počitnic je konec – vsaj za gimnazijce in ostalo mladež, nam, študentom, pa je velikodušno podarjenega še nekaj časa, ki bo, prav zagotovo, minil še prehitro.

Med počitnicami je večina nas počela tisto, kar je hotela oz. kar smo že mesece prej načrtovali. Treba je bilo iti na morje, morda v hribe, se ponovno srečati s prijatelji, ki smo jih v času izpitov zanemarjali, malo pomagali doma, pomagali pri trgatvi, se, seveda, učili (tisti, ki s(m)o med letom –khm khm), nekateri pa smo/ ste bili pridni in služili 'mastne denarce', ki bodo prišli v naslednjem študijskem letu še kako prav – tako ali drugače.

 
Meta Žgur | četrtek, 03 september 2009
Počitniiiiice!! Potovanja, lenarjenje, žuri … najbrž pomislimo ob besedi počitnice. Toda, ko pogledamo v naše žepe vidimo, da so ti bolj ali manj prazni in da bi jih bilo dobro napolniti. Zato se nas veliko odloči, da si bomo med počitnicami poiskali delo prek študentskega servisa. Poleg tega, da nekaj zaslužimo, še dan hitreje mine, ker resnici na ljubo posedanje po hiši ni najbolj zanimivo.
 
Phimetos | sreda, 05 avgust 2009
Stari Grki so verjeli, da je človek to, kar dela. Tako razumevanje pa delo ovrednoti z vsemi našimi dejanji. In kaj nas pripravi do tega, da smo to, kar smo, oziroma da delamo to, kar delamo? Posebno vlogo pri naših dejanjih imata determinizem in možnost izbiranja, slednje kot temeljni pogoj pa svobodo.
 
Uredniška ekipa | nedelja, 02 avgust 2009
Svobodo bi lahko označili za samovoljno oblast posameznika, prisilo pa za dejanje, ki ga ne želimo storiti. In kje se kaže naše delo? Je bližje polu svobode ali prisile? Je morda nekje vmes? Ali je vse skupaj odvisno kdo dela in kaj dela? Če vas zanimajo mnenja, bo treba brati naprej, pa upamo, da s tem nismo povzročili dodatnega dela. Branje res ne moremo obravnavati kot delo... Ali pač?!
 
Ali Wala | sreda, 01 julij 2009
Ste se morda kdaj spraševali, kaj si muslimanka misli o vas, ko se sredi mesta sprehajate v top majici in mini krilu? Težko je razmišljati o tem, da si zatiran in nisi enakopraven, če si vzgojen z določenimi vrednotami, ki so ti smernice v življenju in vsakdan, s katerim se srečuješ.
 
Uredniška ekipa | ponedeljek, 22 junij 2009
Res ne moremo trditi, da je v tem času v naši kulturi kateri od spolov privilegiran. Pa vendar tudi ne moremo trditi, da smo si enaki. Da so nam pomembne iste pravice, da imamo podobne cilje in enake poglede na moralo. In tako je, zgleda, od vedno. Zakaj, se bomo spraševali, je bilo moškim ubijanje dovoljeno, ženskam pa ne? Zakaj naj bi bila ženska manj sposobna? Kakšne so razlike med nami in kdo jih ustvarja? Mar je to kultura, družba?
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 161 - 180 od 208

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti