Razmišljanja
To so legendarne besede Nejca Zaplotnika, ki se je leta 1979 kot prvi Slovenec povzpel na Mount Everest. Ni treba, da si alpinist in ljubitelj gora, da se te te besede dotaknejo. V času počitnic še preradi pozabljamo na stvari, ki so nam čez leto pomembne, na Boga, organiziranost, koristno preživet čas .... Vsi si želimo čim več doživeti, čim prej priti na želeno destinacijo, se napiti za celo leto naprej in nazaj, ga zažurati in narediti kakšno bedarijo, spotoma pa nevede zapravljamo dneve s poležavanjem pod krinko »oddiha, saj sem tako utrujen«.
 
uredniška ekipa | sreda, 10 avgust 2011
Skozi mesec avgust vas bomo člani ekipe mladi.net razveseljevali in navdihovali z mislimi ter fotografijami iz naših počitniških potepanj. Veseli pa bomo, če bi svoje posebne, v fotoaparat ujete trenutke, prav tako obogatene z mislimi, z nami delili tudi vi, dragi bralci! Svoje prispevke lahko pošljete na e-mail naslov: mladi@mladi.net.
 
mladi.net | petek, 05 avgust 2011
Pred vrati je Svetovni dan mladih v Madridu – dogodek, kjer se množica mladih med drugim tudi sreča s papežem. Za marsikoga bo to vrhunec romanja v Madrid, zato smo se odločili, da mlade vprašamo, kaj menijo o papežu.
 
uredniška ekipa | petek, 22 julij 2011
Kolikokrat smo že slišali ta citat iz Svetega pisma? Nemalokrat, zagotovo. Pa se, mladi, vprašamo kdaj o njem, kaj pravzaprav pomeni? O svojem poslanstvu, nalogi. Pravzaprav – ali kot sadovi trte obrodimo?
 
Irena Potočnik | torek, 05 julij 2011
Visoko smo že poleteli, tako visoko, da smo že izgubili občutek za to, kar je zgoraj in za to, kar je spodaj. Dihali smo tam, kjer ni zraka. Videli smo največje in najmanjše stvari, razcepili smo ne-deljivo (a-thomos). Se naučili misliti glasno, logično, vztrajno. A hkrati to že od vedno znamo - nič novega pod soncem, le stvari, ki nam prihajajo pod roke, so vse bolj umetelne, izvrstnejše, bolj umetne.
 
Uredniška ekipa | torek, 28 junij 2011

Živiš lahko na dva načina: lahko se pretvarjaš, da ni nič čudežno, lahko pa imaš vse za čudež!

(A. Einstein)  

 
Domen Gruden | nedelja, 29 maj 2011
Postavljen sem pred težavno nalogo, napisati definicijo popolne ženske. Izhajam iz svojega razmišljanja in ideje o tem, da popolne ženske ni. Vsak moški si »popolno« žensko predstavlja drugače, zato bo to le moj pogled.
 
Zdenka P. | četrtek, 05 maj 2011
Piše se leto 1984. Svet je razdeljen na tri velike države Eastazijo, Evrazijo in Oceanijo. Glavni junak Winston Smith je državljan Oceanije, in sicer Velike Britanije. Oceaniji vlada Stranka, na čelu katere je nikoli viden, a vseprisoten Veliki brat. 
 
Marko Sabotič | sreda, 20 april 2011
Menim, da večina ljudi, ki pride v spovednico, želi ostati skrita, nepoznana in brez duhovnikovih vprašanj. Tako nas je tudi učil profesor na fakulteti. Priznam, da me je bilo strah prvih spovedi. Ali bom znal na pamet zmoliti odvezo? Kaj bom povedal spovedancu? Ga morda ne bom ranil s svojimi neizkušenimi besedami?
 
Damir | ponedeljek, 18 april 2011
Človek se v življenju izraža na mnoge načine. Najpogosteje seveda z govorom, z mimiko, z glasbo, slikanjem, kiparjenjem, plesom in še na druge načine. In s tem predvsem izraža sebe. Svoja občutja, hrepenenja, strahove…
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 101 - 120 od 208

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti