Intervju
Jerneja in Meta | nedelja, 18 september 2011
Da pa ne bova samo pisali, kako je bilo v Stični, sva vprašali nekaj obiskovalcev festivala mladih, kako se počutijo v Stični. 
 
Anja, Tomaž Paljk | torek, 02 avgust 2011
Svetovni dan mladih v Madridu se približuje s svetlobno hitrostjo. Mnogi ste na SDM-ju že bili, nekateri se odpravljajo ravno sedaj, mnogi bi v prihodnosti radi šli. Tomaž se ga je udeležil v Sydneyju … In kako je bilo? Preberite si :).
 
Maja Bevk | četrtek, 17 marec 2011

Ste kdaj opazovali milne mehurčke? Kako prosto letajo po zraku, se odbijajo, včasih celo združijo in nato v dvoje letijo visoko, proti nebu. Če se jih znamo prav nežno dotakniti, nam obstanejo na roki, v nasprotnem primeru se kaj hitro razletijo.

 

Njegova stvaritev smo, ustvarjeni v Kristusu Jezusu za dobra dela; zanje nas je Bog vnaprej pripravil, da bi v njih živeli. (Ef 2, 10)                       

Kjer sta dobrodelnost in modrost, tam ni ne strahu ne omejenosti. (sv. Frančišek Asiški)

 
Klemen, Petra, Marko, Jasna | petek, 21 maj 2010

Evharistični kongres bi lahko po analogiji iz uvodnika prevedli tudi v kongres zahvaljevanja. A mi ne bi bili ljudje, če ne bi stalno hrepeneli po popolnosti in še raje kot besede zahvale uporabljali »Rad bi«, »Želim si«, »Pomagaj mi«. In ker organizatorji SEK to dobro vedo, bodo za blaženega razglasili Grozdeta, da se bomo po pomoč in priprošnjo lahko zatekali k Slovenskemu zavetniku mladih.

Mlade smo povprešali, kako si želijo novega zavetnika in kakšen je njihov odnos do teh, ki so nam že sedaj na voljo :)

 
Jure Babnik sdb | ponedeljek, 26 april 2010
Na forumu mladi.net se je pojavilo nekaj vprašanj v povezavi z SEK. Uredniki mladi.net smo se odločili, da bomo odgovore poiskali kar pri tistih, ki nam lahko iz prve roke odgovorijo na vsa vprašanja. Čas si je vzel Jure Babnik.
 
Meta Žgur | četrtek, 25 junij 2009
Tragedija Elektra izpod peresa Sofokla je mogočno delo, ki je danes še kako aktualno. Letos jo je na gledališki oder ponovno postavil Teater Megaron (www.teatermegaron.si) v režiji Petra Petkovška, s katerim sem naredila tudi intervju. V članku Oresteja smo že govorili o predzgodbi Elektre. Pri Sofoklu pa spoznamo Elektro, ki trmasto vztraja pri žalovanju za svojim očetom, čaka doma na svojega brata. Ajgist ji zaradi bojazni za svoj prestol prepove poroko in tako je zamrznjena v času. Orest se vrne domov, da bi na ukaz boga Apolona maščeval očeta in ubil svojo mater Klitajmestro ter njenega ljubimca Ajgista.
 
Alexander Jerman | ponedeljek, 17 november 2008
Priznani slovenski igralec Gregor Čušin in njegova žena Melita o spolnosti pred poroko, medsebojnih odnosih, vzgoji otrok in o tem, zakaj sta po poroki še vedno nedolžna.
 
Alexander Jerman | Foto: Jerica Poljanec | sobota, 08 november 2008
Tokrat smo za mnenje o spolni vzdržnosti povprašali zdravnika. V kratkem intervjuju smo od gosta dr. Toneta Kunstlja poizkušali dobiti strokovne odgovore na nekatera pereča vprašanja. Je spolna abstinenca škodljiva? Ok, vzdržnost pred zakonom ... kako pa je po poroki? Vabljen k ogledu!

 
Alexander Jerman | Foto: Jerica Poljanec | sreda, 05 november 2008
V sklopu večerov o vzdržnosti smo se dotaknili osvobajajočega pogleda na spolnost in telo, ki nam ga podaja Papež Janez Pavel II v teologiji telesa. Njegovo misel nam je približala uršulinka s. Marjeta Pia Cevc.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 Naprej > Konec >>

Rezultati 41 - 60 od 60

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti