Intervju
Ivan J. | ponedeljek, 10 september 2012
31. Stična mladih se nezadržno približuje in v pričakovanju letošnjega srečanja smo mlade povprašali po njihovem mnenju o festivalu, kakšne so njihove izkušnje, kaj jih pritegne, kaj jim morda ni všeč in kaj jim Stična na splošno pomeni.
 
Maja B. | torek, 21 avgust 2012
Kdo lahko prejme zakrament svetega zakona, se ga lahko razveljavi, kako Cerkev obravnava civilne ločitve? O tem in onem smo povprašali glavnega vikarja koprske škofije in mag. cerkvenega prava, Jožefa Korena.
 

Marko je z eno nogo še študent, z drugo pa že zaposlen. Počne veliko zanimivih stvari, med drugim tudi potuje ... Z njim smo se pogovarjali o tem, kaj vse je odkril skozi številna različna potovanja. Pravi, da je našel svoje mesto na svetu - in to želi tudi nam.

 
Alison K. | torek, 26 junij 2012
Katja Bidovec je študentka Fakultete za družbene vede v Ljubljani, smer medijske in komunikacijske študije. Poleg študija svoj prosti čas rada posveča fotografiranju. Letos avgusta se z ekipo študentov humanitarno-medicinske odprave odpravlja v Kenijo. Tam bo mesec dni v svoj objektiv lovila afriške sončne zahode, utrinke vsakodnevnih rutin domačinov in pa seveda tudi zdravstveno delo študentov. In kako sedaj gleda svet skozi objektiv fotoaparata?
 

Pogovarjala sem se z Beti, zdravnico in mamo štirih otrok ter Alexom, študentom medicine. Kaj je tisto, kar ju osrečuje? Sta že videla kakšen čudež? 

 
Meta Ž. | sobota, 05 maj 2012
Povprašala sem pet mladih ljudi za 10 želja, ki jih želijo uresničiti v življenju. Želje so zanimive in raznolike, vendar se ena želja pojavlja pri vseh petih. Če želite izvedeti, kakšne želje imajo ti mladi in katera želja se pojavlja pri vseh, berite dalje :)
 
Maruša L. | petek, 27 april 2012
Marija je mati štirih otrok, ki se je odločila ostati doma in se popolnoma posvetiti svoji družini. Zato lahko rečem, da je njena kariera družina, ki ji veliko pomeni in ob kateri vsak dan znova zori in raste. 
 
Maja B., Meta Ž. | sreda, 25 april 2012
se je odločil Vojko Gašperut - Gašper, ko mu je pri sedemnajstih letih skok v vodo obrnil življenje na glavo. Vera in zaupanje v Boga sta mu pomagala prebroditi težke trenutke po nesreči in v novo življenje se je podal s polno paro. Danes je uspešen slikar, ki slika z usti, za seboj ima kup priznanj in uspešnih razstav doma in v tujini, med drugim je tudi član Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, VDMFK. 
 
Alison K. | četrtek, 12 april 2012

Jaz (ime), sprejmem tebe (ime) za svojo ženo in obljubim, da ti bom ostal zvest v sreči in nesreči, v bolezni in zdravju, da te bom ljubil in spoštoval vse dni svojega življenja."

To so besede privolitve ženina in neveste, ko si podelita zakrament svetega zakona. Kakšna pa je pot do »tistega lepega dne« … Preberi več v treh zanimivih pripovedih.

 
Jerneja T. | četrtek, 05 april 2012
Ker me je zanimalo, kaj si o poklicanosti mislita dve študentki, sem ju vprašala nekaj vprašanj. Pogovarjala sem se z Nežo in Mašo. 
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 Naprej > Konec >>

Rezultati 21 - 40 od 60

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti