Reportaže
prostovoljka Mirjam | petek, 11 september 2009
Nate računam je bilo geslo letošnjega oratorija. S tem geslom smo tudi vstopili v novo šolsko in veroučno leto. Tako smo se v nedeljo, 6. septembra ob 16h zbrali pri mladinski maši. Po končani maši smo se posedli na klopi pred cerkvijo, kjer je že stala nekoliko zaraščena cerkvica, v ozadju pa cvetoč travnik. Brat sonce in Sestra luna sta nas odpeljala v srednji vek, kjer smo se spet srečali s sv. Frančišku Asiškem. Mladi animatorji so zgodbo, ki nas je spremljala že na oratoriju, namreč strnili v celoto.
 
Gašper Blažič | Foto: Mojca Magdič | torek, 08 september 2009
Jezusova straža se je zadnji vikend v avgustu zbrala v župniji Razbor pod Lisco. Naslov tokratnjega srečanja, ki se je začelo v soboto, 29. avgusta, ob 12. uri, je bil »Lepa.si, Marija«. Nič nenavadnega torej, da je bila tudi ena izmed delavnic – seveda v obliki debatnega krožka - posvečena lepoti. V omenjeni delavnici sta si namreč dve skupini izmenjali mnenja o tem, ali je (zunanja) lepota danes pomembna.
 
Matjaž Knez | Foto: Grega Valič | torek, 08 september 2009
V soboto, 5. septembra je na Rakovniku v Ljubljani potekalo Jesensko srečanje animatorjev Oratorija, na katerem se je zbralo približno 350 mladih animatorjev iz 60-ih slovenskih župnij. To je bila le peščica tistih, ki so v času počitnic na svojih pripravili in izvajali poletni oratorij z naslovom »Nate računam!«.Srečanje je bilo odlična priložnost za skupno praznovanje, veselo druženje, zahvalo Bogu in izmenjavo dobrih idej za delo na oratoriju.
 
prostovoljec Simon | nedelja, 30 avgust 2009
Letos poleti smo v prostorih Dnevnega centra za brezdomce odprli Zavetišče za brezdomce Vincencijeve zveze dobrote. Brezdomci imajo tako poleg ostalih storitev še možnost bivanja za določeno obdobje. Poleg prenočevanja želimo brezdomcem ponuditi tudi možnost, da spremenijo svoj način življenja, zato jim je omogočeno individualno spremljanje.
 
Udeleženci Drage mladih 2009 | nedelja, 19 julij 2009
Pretekli konec tedna so mladi iz Slovenije, zamejstva in zdomstva v Središču Rotunda, Koper na 19. Dragi mladih razpravljali o pomenu ustvarjalnosti in inovativnosti.  Med svojimi ugotovitvami so izpostavili, da je slovenska družba zelo nenaklonjena drugačnosti, kar ovira razvoj in omejuje možnosti za ustvarjalno in inovativno delovanje.
 
Jure Babnik | sreda, 01 julij 2009
V poletnih dneh so oratoriji po župnijah v polnem zamahu in nudijo lepo doživetje številnim otrokom in mladim. Težko si predstavljamo izvedbo oratorijev brez podpore, ki so je animatorji deležni s strani Projekta Oratorij. Pomemben del pomoči animatorjem predstavljajo tudi oratorijska usposabljanja, ki jih Projekt Oratorij v sodelovanju z Mladinsko akademijo od l. 2002 ponuja oratorijem.
 
Mojca Perat | četrtek, 04 junij 2009
V Ljubljani je v Galeriji Družina 4. junija 2009 potekala tiskovna konferenca: Ali imamo ženske kaj povedati? Na tiskovni konferenci smo predstavili projekt Active Citizens for a Better Europe. Glavne dejavnosti projekta so usposabljanje za aktivno demokracijo, vodene razprav o prihodnosti EU, razširjanje baze aktivnih državljanov in izdaja gradiv za usposabljanje na temo aktivnega državljanstva.
 
Marjeta Godeša | Foto: Jasna in Milena Repa | petek, 15 maj 2009

»Kako dobra glasba!« »Koliko poznanih obrazov!« … Tako je odmevalo med pogovori na dobrodelnem plesu Otrok'n'roll, v sredo, 13. 5.2009.

Za kaj je sploh šlo?
 
Sonja Poznič Cvetko | Foto: Grega Valič | četrtek, 30 april 2009

Mladi iz salezijanskega mladinskega gibanja, s podporo salezijancev in sester Hčera Marije Pomočnice, so letos že tretjič pripravili DON BOSKO FEST – praznik salezijanske karizme, ki je potekal v soboto, 25. aprila, na Rakovniku v Ljubljani.

Srečali smo se, zbrali mladi, ki se srečujemo z don Boskom in se navdušujemo nad njegovim načinom dela.

Tokrat je bil osrednji lik festivala Mihec Magone, ki smo ga v uvodu spoznavali skozi muzikal oz. glasbeno igro.

 
Mladinski ceh | četrtek, 30 april 2009

V aprilskem večeru nas je okoli 170 mladih med cvetočimi tulipani zaplesalo na Cehovem pomladnem plesu. Srečanje s prijatelji, klepet o sto in eni stvari, ples na takšno in drugačno glasbo - tako smo se veselili pomladi in življenja.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 81 - 100 od 247

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti