Reportaže
Na naša vprašanja je tokrat odgovarjala Benka Pulko. Znana predvsem kot popotnica in pisateljica, sicer pa ženska z več poklici, mnogimi interesi ter izkušnjami, ki jih je podelila tudi z nami. Govorili smo o njenem potovanju in spoznanjih, ki jih je le-to prineslo – npr. o nujni prtljagi, ki bi naj obsegala: »dobro voljo, logiko, zaupanje vase in smisel za humor.« Benka je ob vsem tem in verjetno še s čim, daleč od Slovenije in slovenske besede, našla prostor za kar pet izvodov Prešernovih Poezij.
 
V tokratni klepetalnici, smo se pogovarjali s Tomažem Deželakom, študentom zadnjega letnika teologije in zgodovine, ki je pri osemnajstih letih zbolel za težko obliko raka. Zdravljenje je potekalo celo leto in zdravnikom je uspelo odstraniti raka ter ustaviti širjenje bolezni.
 
V ponedeljek smo v spletni klepetalnici gostili Ivana Sivca, ki se lahko pohvali, da je že dolga leta med najbolj branimi pisatelji v Sloveniji. Le dan pred klepetom je izdal že svojo 110. knjigo, napovedal pa je tudi že 111.: »V kratkem izide knjiga Princ na belem konju, ki se dogaja tudi v Lipici.«
 
ekipa za klepetalnico | nedelja, 18 september 2011
Včeraj, le nekaj ur po zaključku programa na festivalu Stična mladih, smo v spletni klepetalnici gostili programsko ekipo ustvarjalcev »Stične«. V klepetalnici so številni mladi izrazili svoje mnenje o festivalu. »Škoda, ker je že konec«, »Pohvale vsem, letošnja Stična je bila ponovno ODLIČNA«, »Blo je najboljš« in podobni vtisi kažejo, da je jubilejna Stična mladih uspela. Tega ni mogla preprečiti niti finančna kriza (in zaradi nje manjši proračun), so pa ustvarjalci Stične poudarili, da je ekonomska kriza od njih »zahtevala veliko več truda na tem področju«. Majhen, a vseeno ne zanemarljiv prispevek k temu, da bo moč izpeljati tudi Stično 2012, so prispevali mladi sami, saj so s prostovoljnimi prispevki v Stični zbrali 263€.
 
Klemen Č. | petek, 16 september 2011
          V četrtek, 15. 9. 2011, je mladi.net skupaj s Študentskim domom Janeza F. Gnidovca pripravil večer z misijonarko sestro Andrejo Godnič. Spodaj si lahko ogledaš nekaj foto utrinkov, ki sta jih v fotoaparat ujela Mateja Doberšek in Klemen Svetelj.
 
ekipa za klepetalnico | sreda, 24 avgust 2011
V spletni klepetalnici smo gostili s. Andrejo Godnič, misijonarko v perujskih Andih. Gostja je dogovarjala v svojem značilnem iskrivem in neposednem slogu, odgovore pa obogatila s številnimi neobičajnimi metaforami.
 
Špela Pucelj | sobota, 06 avgust 2011
Ko sem prišla domov s poletnega tedna za študente in mlade v poklicih na Kaprijah, je bila moja prva misel: »Gremo nazaj!« Na počitniško-duhovnih dnevih od 24. do 31.julija 2011, ki so jih pripravili na UNIPASu, se je dogajalo toliko, da bi tako izkušnjo najbrž vsak udeleženec zagotovo ponovil!
 

Kako pa so pripravljavci doživljali Kamp z misijonom in kaj se sploh dogaja v ozadju takega dogodka? Kako in zakaj se sploh rodi ideja za tak dogodek, ki poveličuje Kristusa z vsakim dejanjem

Kamp z misijonom 0.2 :)

 
Maja Bevk | četrtek, 28 julij 2011

Sonce + morje + dobra družba + Bog = zmagovalna poletna kombinacija, ki je ta teden na Obali, na Kampu z misijonom, zbrala kar 80 mladih iz vse Slovenije.

 
Oratorij Nova Oselica | torek, 12 julij 2011
»Spoznaj samega sebe« je slavni stavek, ki je bil zapisan že na preročišču v Delfih. Letošnji oratoriji potekajo pod naslovom V Tvojo smer. Da bi lahko hodili v Njegovo smer je pomembno, da najprej dobro spoznamo sebe in druge. Otroke na našem oratoriju smo povprašali o tem, kdo so mladi.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 41 - 60 od 247

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti