Reportaže
Katarina Kokalj | petek, 01 februar 2013
Bolivija - dežela polna prijaznih in malo manj prijaznih ljudi, čudovitih naravnih čudes, ledenih avtobusov, nasmehov do ušes, dobre hrane, močnega sonca in preprostosti. Ja, šla bi nazaj. Takoj. Pa ne zaradi močnega sonca in dobre hrane. Šla bi zaradi nasmehov do ušes – zaradi ljudi, ki sem jih spoznala, ko sem opravljala enomesečno prostovoljno delo.
 
ekipa za klepetalnico | sreda, 30 januar 2013
V klepetalnici smo gostili mladega režiserja Davida Sipoša. Čeprav mu je, kot je povedal, med njegovimi kratkimi filmi najbolj všeč Black and blue, ga širša javnost verjetno bolj pozna po tistih, v katerih je sodeloval z Gregorjem Čušinom. V zadnjem času so veliko zanimanja požele Minutke za Sveto pismo. O odzivih nanje je David povedal: »Po prvih dveh epizodah imam dober občutek, saj se dejansko "same" delijo po socialnih omrežjih. Vem, da je škof Bizjak bil navdušen, ljubljanski škof pa je potreboval malce razlage - ampak sta jih sprejela dobro.«
 
Roman Globokar, dr. moralne teologije, je s ponedeljkom klepetom pokazal, da moralna teologija ni tako oddaljena mlademu človeku, kot se morda zdi. Na vprašanje, kaj najbolj zanima dijake in študente, je odgovoril: »Z dijaki se v glavnem pogovarjamo o veri in Cerkvi. O napakah in zmotah v Cerkvi. O duhovnem poslanstvu Cerkve. Prav tako pa tudi o etičnih vprašanjih, kot so raziskave na zarodkih, umetna oploditev, evtanazija ... Študente pa zanima, kako argumentirati kot teolog znotraj sodobne pluralne družbe, kako na razumen in razumljiv način podati krščansko stališče ...«
 
ekipa za klepetalnico | sreda, 05 december 2012
Alison Kogoj, gostja naše tokratne klepetalnice, je bila na medicinski odpravi (študira zdravstveno nego) v Keniji in Ugandi. Že pred tem je imela nekaj izkušenj s prostovoljnim delom v Afriki in Južni Ameriki, prav tako pa je zelo aktivna tudi v lokalnem okolju: »Seveda pa je dovolj prostora in priložnosti za misijonarjenje tudi v Sloveniji. Se trudim,« je povedala Alison.
 
ekipa za klepetalnico | torek, 10 julij 2012
Gregor Kunej v klepetalnici odgovarja na vprašanja o aktivnosti mladih, novi evangelizaciji, možnosti študentske župnije in še čem.
 
Alison K. | petek, 15 junij 2012
Zakaj bi me Ruanda posrkala vase, kot sem omenila že na začetku, ko pa sem že cel prejšnji članek pisala o pretekli državljanski vojni? Ne, ni to tisto kar me je prevzelo. Prevzela me je pokrajina. Njena tla so tako skrbno obdelana. Na roke, s trudom in ljubeznijo ter z upanjem, da bo to delo prineslo kruh.
 
Alison K. | sreda, 13 junij 2012
Ruanda ali dežela tisočerih gričev. Ruanda ali dežela večne pomladi. Ruanda ali dežela, ob kateri se ti zjoče srce, a vseeno v njej najdeš nešteto stvari, ki ti znajo narisati nasmeh na obraz. Ko se v njej oziram okoli sebe, ne morem, da ne bi videla čudovitih del Božje roke. Vsi ti zeleni griči, polni dreves banan ter dolgi nasadi čaja.
 
V ponedeljek smo klepetali z Rokom Mulcem, slepim študentom anglistike. Pri študiju so mu v veliko pomoč spletni slovarji, ki so prilagojeni slepim. Pomagajo mu tudi profesoji s prilagoditvami: »Do sedaj še nisem naletel na primer, ko mi tega ne bi hoteli ali mogli omogočiti. Če prosim za pomoč (govorilne ure), mi vedno radi priskrbijo gradivo, ki ga potrebujem. Tudi če rabim podaljšan čas, se individualno pogovorim s profesorjem. V kolikor je tak čas potreben, mi ga omogočijo.«
 
Ančka P. | petek, 11 maj 2012
Prvo romanje študentov katoliških študentskih domov na Zaplaz, v ponedeljek 7. maja, je bilo priložnost za srečanje z Bogom ob zgledu blaženega Alojzija Grozdeta. Večer je bil prepleten z druženjem, tišino in molitvijo. V nadaljevanju si lahko preberete nekaj vtisov iz romanja.
 
Ančka P. | torek, 01 maj 2012
Fotozgodba tokrat prinaša utrinke z mednarodnega taizéjskega srečanja v Ljubljani.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 21 - 40 od 247

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti