Reportaže
Ana Krašna | petek, 27 april 2007
{mosimage}Lepo sončno popoldne, za konec aprila kar prijetno toplo. Gruče mladih, ki stopajo iz avtobusov in se malo izgubljeno ozirajo okrog sebe. To je torej ta slavna Idrija. Kje so že rekli, da je zbirno mesto? V šoli, saj res. Kje pa je šola? Na srečo pride ravno takrat mimo skupinica animatorjev, ki nas rešijo iz zadrege in nas peljejo na zbirno mesto v osnovni šoli. Vse je že pripravljeno za sprejem mladih iz vse koprske škofije – pa tudi tisti od drugod niso bili nič manj lepo sprejeti.
 
ŠOM | ponedeljek, 09 april 2007
{mosimage}Škofijski odbor za mlade koprske škofije letos pripravlja Škofijski dan mladih v soboto 21.4. v Idriji. Dobimo se ob 14h v Osnovni šoli Idrija. Za glasbeno vzdušje bo skrbela skupina Nova zapoved, radovedne in ustvarjalne čaka cela paleta raznovrstnih delavnic, svoje poznavanje svetega pisma pa bomo lahko preverili na Svetopisemskem kvizu. Gost letošnje prireditve bo igralec Gregor Čušin, ki nam bo predstavil Evangelij po Čušinu, dan pa bomo zaključili ob 20h z vigilijo v župnijski cerkvi. Vzemi Božjo Besedo na pot svojega življenja in pridi 21.4. v Idrijo!

 
 • Andreja Ličen | ponedeljek, 26 marec 2007
  V tvoje roke se izročam, o Bog. {mosimage}
  Oblikuj to prst,
  kakor lončar oblikuje glino.
  Daj ji obliko, potem jo pa stri,
  če je taka tvoja volja.
  Ukaži, zapovej:
  »Kaj hočeš, da storim?«
  Hvalijo me in ponižujejo, preganjajo,
  ne razumejo me, obrekujejo,
  tolažijo me in žalostijo;
  povsem nekoristen sem,
  zato ti po zgledu tvoje Matere
  lahko rečem samo:
  »Zgodi se mi po tvoji besedi.«
   
  Andreja Ličen | ponedeljek, 26 marec 2007

  {mosimage}Naj se predstavimo.

  Smo mladi, ki se preko celega leta srečujemo na mladinskih srečanjih, v
  študentski skupini, v mladinski sobi, skupaj prepevamo pri mladinskih mašah,
  oblikujemo kulturni program in spoznavamo lepote Slovenije in sosednje
  Italije.

   
  Tadej Rifel | petek, 23 marec 2007
  {mosimage}Od petka 9.3. pa do nedelje 11.3. se je na Mirenskem gradu odvijal vikend za mlade z naslovom Zanima(j) se zame! Po začetnem zbiranju in večerji je sledil zabavno-spoznavni večer, kjer smo se udeleženci na sproščen način malo spoznali med seboj. Petkov večer smo zaključili z molitvijo v kapeli. V sobotnem dopoldnevu smo najprej prisluhnili predavanju Janeza Rusa, bogoslovca ljubljanskega semenišča, ki nam je spregovoril o Božji ljubezni. Da pa bi to ljubezen še konkretneje izkusili, smo se po predavanju odpravili v kapelo, kjer smo pol ure molili pred Najsvetejšim (adoracija). Temu je sledila sveta maša, pri kateri nas je obiskal Robi Friškovec, ki je med samo pridigo, potem pa še po maši pričeval o Božji ljubezni v njegovem življenju. Obenem je z veseljem odgovarjal na naša vprašanja.
   
  | nedelja, 18 februar 2007

  Spoved ima običajno določeno obliko, formo. Obrazec s kratko razlago si lahko preberete spodaj.

   
  Pripravlja duhovno središče Sveti Jožef | nedelja, 18 februar 2007

  Da bi spoved res lahko doživeli kot zakrament Božjega usmiljenja in odpuščanja, je pomembno tudi kako se nanjo pripravimo. Tu vam ponujamo nekaj malega besedila v pomoč pri pripravi.

   
  Propravlja duhovno središče Sveti Jožef | nedelja, 18 februar 2007

  Spoved je najprej zakrament, dejavno znamenje Božjega usmiljenja, Božjega odpuščanja. Pri spovedi položimo pred Boga svoje slabosti, grehe, svojo majhnost, nemoč in ga prosimo, da se nas dotakne s svojo rešilno, zdravilno močjo. Gre torej za osebno srečanje z Bogom, ki rešuje. "Bog namreč svojega Sina ni poslal na svet, da bi svet sodil, ampak, da bi se svet po njem rešil!" (Jn 3,17). Vidno znamenje Božje navzočnosti, navzočnosti Jezusa Kristusa, ki na nas polaga svojo rešilno roko je duhovnik spovednik, ki ob molitvi odveze lahko tudi položi ali stegne roko nad spovedanca.

   
  Alenka, Katarina, Slavko | nedelja, 07 januar 2007

  Staro leto. Svet se izgublja v hrupu brezglavih zabav. Mnogi mladi v teh urah iščejo potešitve svojih hrepenenj v omami, begu iz boleče resničnosti … Nekaj tisoč srečnežev pa v Medjugorju zaključuje leto z Gospodom. Nekaj tisoč nas je v tej noči Doma. Pri Mamici. Tudi okrog 50 mladih, ki smo se na to romanje podali na povabilo Jezusove straže.
  {mosimage}
  V zgodnjem jutru 30. decembra se je naš avtobus polnil s prtljago, potniki in pričakovanji. V prepletu pesmi, molitve in spoznavnih klepetov je pot nenavadno hitro minevala. Že prvi večer smo doživeli tri velika znamenja Medjugorja: rožni venec, sveto mašo in adoracijo pred Najsvetejšim. Doživetja, ki spravijo srce na kolena, ko vidiš, kako tisoči ljudi vseh starosti in narodnosti klečijo v popolni tišini!

   

   

  {mosimage}Jezusova straža je poglobljeno mladinsko duhovno srečanje s programom 24- urnega bdenja pred Najsvetejšim, ki se organizira v različnih župnijah v Sloveniji. Kakšnih 30 mladi iz vseh koncev Slovenije, ki se vsak drugi mesec zbiramo na srečanjih Jezusove straže, se nas je v začetku meseca decembra zbralo v župniji Loka pri Zidanem mostu, da bi nekaj svojega časa preživeli v navzočnosti Gospoda samega ter se tako še bolje pripravili na bližajoče se praznike.

   

   

   

   
  << Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

  Rezultati 181 - 200 od 247

  Napovednik dogodkov

  No events


  Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti