Reportaže
Ana Krašna / Foto: Tomaž Paljk | četrtek, 11 oktober 2007

{mosimage}Se vam že kaj toži po počitnicah? Čeprav se je študijsko leto komaj pričelo, me spomini na lepe proste dni kar ne morejo zapustiti. In ker nisem edina, ki rada obuja spomine, sem o počitniških doživetjih poklepetala s Tomažem Paljkom. Julija in avgusta se je namreč s skupino mladih in brati kapucini tudi on odpravil v Mesto otrok v Limi, ki so ga ustanovili kapucini za otroke brez staršev.

 

 
Tomaž Paljk | ponedeljek, 08 oktober 2007

francisekV soboto, 29. septembra, je bil v Vipavskem Križu prav poseben dan, saj smo skupaj z brati kapucini praznovali zaključno prireditev za mlade ob 400 letnici njihovega prihoda v Slovenijo. Prišli so mladi iz vseh kapucinskih župnij in tudi od drugod.

 

 
| sobota, 22 september 2007

{mosimage}Sedaj pa res lahko rečemo, da je za nami.

Letošnja Stična je bila tudi za mladi.net nekaj posebnega, saj smo se odločili, da bomo poskušali Stično predstaviti kar najbolje. Ne mislimo, da nam je to že uspelo, a kljub temu, smo kar dobro 'pokrili' dogajanje okoli nje. Pa poglejmo, kaj se je vse 'zgodilo', ...

 

 
vir: www.rtvslo.si | petek, 21 september 2007

Radiotelevizija Slovenija skupaj z radiem Ognjišče organizira dobrodelno prireditev Stopimo skupaj za prizadete ob nedavnih poplavah.

Ob dnevu žalovanja sta se obe medijski ustanovi odločili pomagati številnim žrtvam, ki so jim nedavne poplave uničile domove ali vzele življenja njihovih bližnjih. Temu je namenjena tudi današnja dobrodelna prireditev Stopimo skupaj, katere prenos si lahko ogledate danes ob 20.00 na 1. programu TV Slovenija ali ji prisluhnete na vseh treh osrednjih radijskih postajah ter po radiu Ognjišče, radiu Koper in radiu Maribor.
 
Ana Krašna | sreda, 19 september 2007

»Drugo soboto je Stična. A greš?« »Seveda! Pojdi še ti, super je!« Vsako leto je vseslovensko srečanje katoliške mladine deležno pohval in navdušenja s strani mladih. Potem pa enkrat spet prideš v Stično, pričakujoč, da boš srečal svoje prijatelje, ko ugotoviš, da sploh niso prišli, ker »se počutijo stare med vso tisto mladino« … In res okrog sebe opaziš množico mlajših obrazov.

 
Ana Krašna | sreda, 19 september 2007

»Drugo soboto je Stična. A greš?« »Seveda! Pojdi še ti, super je!« Vsako leto je vseslovensko srečanje katoliške mladine deležno pohval in navdušenja s strani mladih. Potem pa enkrat spet prideš v Stično, pričakujoč, da boš srečal svoje prijatelje, ko ugotoviš, da sploh niso prišli, ker »se počutijo stare med vso tisto mladino« … In res okrog sebe opaziš množico mlajših obrazov.

 
Ana Krašna/foto: Benjamin Pezdir | ponedeljek, 17 september 2007

sticna_07.jpg15. septembra se zbudimo v megleno, oblačno jutro. Pa ne, da bo spet dež?! Vremenska napoved je govorila drugače! Nejeverni Tomaži se oblečemo primerno razmeram zadnjih dveh let v Stični. Pa meteorologi niso lagali in Stična je bila ves dan obsijana s soncem. To je prva novost letošnje Stične.

Reka mladih, ki se nekako do 10h zliva v Stično, je letos štela okrog 7000 ljudi. Približno toliko kot lansko leto; tako govorijo statistike, v praksi pa se nas je kar nekaj spraševalo, kam so se porazgubile vse množice, tako značilne za vseslovensko srečanje mladih. Jih je vsako leto več udeleženih v Stični 2?

 
mladi.net / Foto: www.sticna.net | nedelja, 16 september 2007

{mosimage}Kot je napovedal 'naš škof' Štumpf, tako se je zgodilo!

Kogar letos ni bilo v Stični, mu je lahko hudo, hudo žal! Dogajati je začelo že zgodaj zjutraj (najprej seveda animatorjem), in že ob prihodu je lepo vreme poskrbelo, da ni bilo potrebno dosti za zagon največjega festivala ... začela se je Stična! Tehnična ekipa Stične je poskrbela za lep ambient, ki nas je popeljal v sveto mašo in odkrivanje skrivnosti Ljubezni.

(beri naprej in poglej še nekaj slik!) 

 
Andreja Ličen in Monika Purgar | sreda, 12 september 2007

{mosimage}Mladi s cele Slovenije smo se letos prvič udeležili italijanskega srečanja Agora` dei giovani Italiani. Agora` mladih je 13-letni projekt, ki ga razvija italijanska Cerkev in je namenjen mladim kristjanom. Glavni namen tega dogodka je bil srečanje s papežem Benediktom XVI. Tako so 1. in 2. septembra mladi s cele Italije in delegacije iz držav Mediterana, med njimi je bila tudi slovenska delegacija, molili in iskali potrditve v veri in pripadnosti Kristusu. Slavljenje in molitev sta bila tako temeljni kamen tega srečanja. Vrhunec vsega dogajanja je bila sveta maša, ki jo je daroval papež Benedikt XVI.

 

 
| sobota, 08 september 2007

Stična se vsak dan bliža. Odločitve zanjo rastejo, tu pa tam se kdo odpravi v športno trgovino po novo palerino, ker ve … Da je Stična vedno rodovitna, da mladi kristjani tam poganjajo kot gobe v dežju … in je tekočine povsod dovolj.

Ni pa to edino. Veliko je v Stični tudi glasbe. In letos jo bo še več. Eno od mnogih delavnic, bo letos vodil Matjaž Knez, organizator Ritma duha, ki je letos izdal svojo prvo ploščo. Kje ga najdete, kaj boste počeli v njegovi delavnici, pa je povedal kar sam.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 161 - 180 od 247

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti