Reportaže
Anamarija T. | nedelja, 25 september 2016

Tudi letošnje geslo Stične, ki se je glasilo »Sem orodje Božjega usmiljenja«, je bilo oblikovano na podlagi blagra, o katerem je papež razmišljal v poslanici za svetovni dan mladih: »Blagor usmiljenim, kajti usmiljenje bodo dosegli.«

 
Ivana C. | nedelja, 25 oktober 2015

Na Stični mladih 2015 nas je na študentskem programu nagovoril salezijanec Damir Stojić skupaj z glasbeno skupino Božja pobjeda (v prevodu: Božja zmaga). Damir je bil rojen v Kanadi hrvaški družini, ki je resnično slonela na krščanskih vrednotah. Kot najstnik pa se je oddaljil od Boga, saj je dobil občutek, da Cerkev vedno nekaj prepoveduje in bolj malo dopušča. Čeprav je videl, da sta starša srečna v svoji veri, je sam vero izgubljal. Začel je početi tisto, kar je sam želel, kot vsak najstnik je bil pod velikim vplivom družbe ter medijev. Čeprav je stvari delal po svoji volji, ni občutil sreče. Glavni problem je bil v tem, da je srečo iskal na napačnih krajih. Damir je poudaril, da človek ni nikoli v polnosti srečen, saj se hrepenenje nikoli ne konča.

 
Maja B. | nedelja, 11 oktober 2015

Tako nas je na delavnici Magis na festivalu Stična mladih nagovoril Jezus. In tako kot cestninar Matej smo tudi mi razmišljali, kako bi vstali od svoje »mitnice« in naredili korak naprej v življenju.  

Kaj je magis? Verjetno bi prav vsak udeleženec odgovoril drugače. In prav v tem je bistvo besede, ki je v središču jezuitske duhovnosti – magis, ki v latinščini pomeni »več« ali »bolje«, za vsakega predstavlja nekaj drugega. Je odgovor na vprašanje, kje lahko v vsakdanjem življenju napredujem v odnosu s samim seboj, z bližnjimi in Bogom. 

 
Anamarija T. | nedelja, 04 oktober 2015

»Hej, vstani, drugače bova zamudila,« me je predramil bratov glas. Zopet sem prespala budilko. Pred mano je dan mladih v Stični. Ponovno. Lahko bi rekla, da že kar tradicionalno vsako tretjo soboto v septembru preživim v Stični. Izkušnja je vsako leto drugačna, pa vendar me še nikoli ni pustila prazne. Vedno je bilo tako, da sem ob izteku dneva lahko dejala, da se naslednje leto vrnem.

 
Ivan J. | sreda, 30 september 2015
Tako se je glasilo geslo letošnje Stične mladih, ki so ga ustvarjalci festivala oblikovali na podlagi Jezusovih besed »Blagor čistim v srcu, kajti Boga bodo gledali.« (Mt 5,8), o katerih je papež Frančišek razmišljal v svoji poslanici za svetovni dan mladih. V njej se loteva tematike hrepenenja po sreči, ki je v vsakem človeku, in poti do te sreče.
 
ekipa mladi.net | nedelja, 20 september 2015
Včeraj se je v Stični odvijal festival Stična mladih in tam smo bili tudi mi. Preden pa mi zapišemo naše vtise, naj spregovorijo slike.
 
ekipa za klepetalnico | nedelja, 14 junij 2015

V ponedeljek, 1. 6., smo v spletni klepetalnici gostili Bernarda Rožmana, bogoslovca, ki se je udeležil letošnje dirke okoli Slovenije z željo, da bi seznanil ljudi o pomembnosti duhovnih poklicev za naša življenja. 

 
ekipa za klepetalnico | ponedeljek, 30 marec 2015
To je bila ena izmed misli Boštjana Jamnika, ki je še dodal, da je oratorij spodbuda mladim za delovanje skozi celo leto. Kljub temu da oratorij večinoma poznamo kot program za otroke, sam nanj gleda tudi kot na program za animatorje, saj oni na oratoriju največ prejmejo.
 
Ines Č. | ponedeljek, 02 marec 2015

V torek, 24. februarja je Mladi.net v sodelovanju z društvom SKAM organiziral filmski večer. Ker smo trenutno v postnem času, je bil temu posvečena tudi izbira filma; ogledali smo si film Železničar (The Railway Man) z Nicole Kidman in Colinom Firthom v glavnih vlogah. 

 
ekipa mladi.net | ponedeljek, 29 december 2014
V sodelovanju z društvom SKAM smo pripravili družabni večer, ki je potekal 17. 12. 2014 v njihovih prostorih na Jurčičevem trgu 2. Za pravo božično vzdušje je poskrbela božična glasba, vroč čaj ter prava družba.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 20 od 247

Napovednik dogodkov

No events


Spletna stran uporablja piškotke. Stopnjo zasebnosti lahko po želji spremenite. - podrobnosti